Muzeul Neculai Popa de la Tarpesti – Judetul Neamt
Muzeul lui Neculai Popa (Nicola Popa) este situat in loc. Tarpesti, com. Pietricani, jud. Neamt, cod postal 617317
Tel: 0233785112, 0233785111
E-mail: [email protected] [email protected]
Web: http://npopa.uv.ro/
Infiintat: in anul 1958
Categorie: Etno-folcloric
Program vizitare muzeu:
zilnic
Scurta descriere a muzeului Neculai Popa (Nicolae Popa) – Tarpesti
Nascut la data de 13 august 1913, Neculai Popa (sau Nicolae Popa mai modern) este un artist desavarsit si un colectionar pasionat de arta populara autentica si de obiecte folclorice. Muzeul infiintat in anii saptezeci in gospodaria lui Neculai Popa (Nicolae Popa) din Tarpesti reprezinta astazi unul dintre cele mai frumoase si interesante muzee din Moldova. Asezat in satul Tarpesti din comuna Petricani muzeul face parte din itinerarul celor care viziteaza Cetatea Neamtului si Muzeul “Mihail Sadoveanu”, Humulestii lui Ion Creanga sau alte manastiri vestite din zona Neamtului.
Muzeul Neculai Popa (Nicolae Popa) este format dintr-o casa veche si un pavilion special construit care adapostesc peste 3000 de exponate, incepand de la ceramica Cucuteni si obiecte dacice si pana la obiecte populare de lemn, ceramica, fier, bani, impletituri si straie din diferite perioade istorice apartinand mai multor popoare.
Expozitia permanenta cuprinde mai multe colectii, grupate in fonduri distincte, cum ar fi: Marturii arheologice rezultate din sapaturile organizate in localitate si alte zone invecinate, Colectia numismatica formata din piese antice si piese actuale, romanesti si straine, Colectia de etnografie locala formata din obiecte utilitare, decorative si piese de port popular specifice zonei, Colectia de icoane si obiecte de cult, Colectia de pictura naiva romaneasca si Colectia de sculptura naiva formata din cateva lucrari realizate in decursul anilor de artistul Neculai Popa.
Dintre artistii populari contemporani, Neculai Popa (Nicolae Popa) este artistul care are cele mai multe pasiuni pornind de la teatrul folcloric si ajungand pana la sculptura in piatra si lemn. La cei 90 de ai sai artistul inca mai sculpteaza in lemn si isi doreste sa-si refaca atelierul si sa revina la sculptura in piatra.
I’ve recently started a site, the information you provide on this site has helped me tremendously.
Thanks for all of your time & work.
It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be
happy. I have read this post and if I may I would like to make some suggestions. Maybe you
could write further articles referring to this topic. I want to read even more things about it!
“Visit Neamt”, which is hosted on a WordPress platform, was not designed to run on mobile devices (Android, IOS). If you want a mobile friendly application, you need to keep this in mind since the early stages of the application’s development. All the best!
Howdy! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make
your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my apple iphone.
I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct
this issue. If you have any recommendations, please share.
Thanks!
Pacat ca nu se mai poate vorbi decat la trecut insa numi si numai de bine.
Scrie raspunsul tau!
Primeşte articolele noastre pe e-mail
Călătorie în Țara Zimbrului
Turism în Judeţul Neamţ – Tur virtual 360º
Călătorie virtuală în Neamţ
Contactează-ne pe reţelele sociale
Pentru detalii, vă rugăm accesaţi
ROMANIA EDEN.travel
Categorii de articole
Descoperă Judeţul Neamţ!!
Toate drepturile de proprietate asupra conţinutului paginii web (texte, imagini, fotografii, video, audio, grafică și orice alt conținut furnizat pe această pagină web, inclusiv selecţia, coordonarea și aranjarea acestui conținut) aparțin Consiliului Județean Neamț. Vizitatorilor le este interzisă copierea, reproducerea, modificarea, distribuirea, afișarea sau retransmiterea oricărei părţi din conținutul acestei pagini web, în scopuri comerciale. Vizitatorii pot utiliza pagina web și conținutul acesteia doar în scopuri de informare. Orice altă utilizare este strict interzisă fără acordul prealabil scris al proprietarului, Consiliul Județean Neamț.
Log in | Entries (RSS) | Comments (RSS)