Legenda Pietrei Ciobanului din Ceahlau
Daca urci pe Ceahlau urmand traseul marcat prin crucea rosie care pleaca de la Statiunea Durau – Cascada Duruitoarea pana la Cabana Dochia vei intalni, dupa ce treci de Cascada Duruitoare, un platou alpin de pe care poti admira Varful Toaca si Piatra Ciobanului.
Drumul de la Cascada Duruitoare spre Piatra Ciobanului incepe prin stanga cascadei cu o panta abrupta care este amenajata cu scari si balustrade de lemn, apoi poteca isi schimba usor directia spre est unde padurea se rareste si se ajunge in Poiana Scaius. Poteca se continua pe la baza unui perete stancos si se continua pe piciorul de munte de sub Piatra Ciobanului unde urcusul devine din ce in ce mai dur. Ajunsi la Polita Arinisului accesul spre platou se face pe sub Piciorul Schiop si apoi se ajunge la marginea golului alpin de unde se pot admira in toata splendoarea lor Varful Toaca si Piatra Ciobanului.
Putini sunt turistii care cunosc frumoasa legenda a Pietrei Ciobanului care insufleteste aceste minunate locuri. Legenda vorbeste de frumusetea acestor locuri care au fermecat, la inceputul timpurilor, un neam de oameni cunoscuti pentru curajul lor si pentru turmele lor de bouri. Acestia s-au hotarat sa ramana aici pe munte si sa-si creasca turmele. Dintre acesti oameni, cel mai viteaz era un tanar caruia i se spunea Ciobanul si care incanta lumea larga cu ispravile sale nemaiuzite. Cand acesta a murit toate vietatile de pe munte s-au strans si l-au jelit zile in sir. Pentru ca amintirea lui sa ramana vesnica, locului unde acesta obisnuia sa se retraga doar cu turmele sale i s-a dat numele de Piatra Ciobanului.
Scrie raspunsul tau!