Traseu Hiking in Piatra Neamt – Stanca Trei Caldari
Masivul Cozla care strajuieste orasul Piatra Neamt ofera pe langa investitiile realizate aici de dezvoltare a infrastructurii turistice si cele mai atragatoare trasee montane care ne indreapta pasii, pe firul potecilor umbrite de bolta de cetini, spre cartierul Darmanesti, masivul Carloman, dar si spre ciudata creatie a naturii Stanca Trei Caldari.
Traseul Piatra Neamt – Stanca Trei Caldari este un traseu usor si deosebit de impresionant. Iti ofera pe parcursul sau mai multe puncte de belvedere asupra orasului, dar si frumusetea unica a unui drum parcurs pe culmea muntelui prin farmecul unui peisaj montan. Traseul are mai multe puncte de plecare si se poate parcurge fie pe jos din Piatra-Neamt fie cu Telegondola de la Gara pana la punctul “Trei Coline” si apoi pe jos pana la punctul “Trei Caldari”.
Daca alegi sa parcurgi traseul in intregime pe jos ai doua puncte de plecare, unul de la Parcul Zoo iar celalalt de la baza partiei de ski din Darmanesti si in ambele cazuri trebuie sa urmezi drumul masinii. De la Parcul Zoo pana la “Trei Coline” unde se afla si statia de sosire a telegondolei traseul cuprinde mai multe puncte de belvedere asupra orasului situate pe terasele masivului.
Odata ajuns in punctul “Trei Coline” te afli la o altitudine de 657 m, unde ti se deschide un platou cu vedere asupra intregului oras si de unde ai acces direct la telescaun, partia de schi, partia de tubing si drumul spre Stanca Trei Caldari.
Album Foto
Click pentru a vedea versiunea mare a imaginilor
Pentru a ajunge la acest monument al naturii cararea te afunda incet, incet in padure. Copacii inalti si cu forme ciudate care lasa cu greu sa patrunda razele soarelui in padure formeaza o atmosfera de mister. Pe alocuri, pe traseu padurea se prezinta asemenea unor ferestre deschise de unde poti admira masivul Ceahlaul, valea Bistritei si orasul Piatra Neamt. Apoi, poteca serpuieste printre trunchiurile inalte si zvelte ale copacilor iar trilurile pasarilor te insotesc in permanenta.
La un moment dat vei intalni stanca “Trei Caldari” care sta parca de veghe in padure, asemeni unui cap cu trei ochi care asteapta linistit sa-l descoperi. Peretele de piatra impresioneaza prin cele trei scobituri rotunde, cu diametrul de cca. 60 cm, care datorita raritatii si interesului lor stintific au fost declarate monumente ale naturii.
Odata ajuns aici vei fi impresionat de aceasta ciudata creatie a naturii pentru care merita sa descoperi drumul pana la ea si sa o vezi. Traseul este foarte usor si accesibil tuturor iubitorilor de drumetie indiferent de varsta si conditia fizica a acestora.
Scrie raspunsul tau!