Drumetie in Cheile Bicazului: Cascadele de sub Piatra Altarului
Unul dintre cele mai spectaculoase trasee de drumetie din Cheile Bicazului incepe la Piatra Altarului: acea stanca imensa cu o cruce in varf. Traseul de drumetie trece prin canionul Laposului, un afluent de stanga a paraului Bicaz. Punctul de pornire al acestui traseu se afla la popasul turistic construit de Consiliul Judetean Neamt, imediat dupa iesirea din tunelul din Cheile Bicazului pe partea stanga. Tot aici puteti lasa si masina.
Traversand strada, traseul incepe cu marcajul triunghi rosu. Dupa un scurt urcus abrupt ajungi la primele cascade create de paraul Lapos. Tocmai datorita acestor cascade, traseul are un potential fotografic deosebit. Deci daca sunteti pasionati de fotografie, luati-va trepiedul si mergeti in canionul Laposului pentru a fotografia aceste cascade.
Cararea urca usor pana la un punct de belvedere. De aici cobori iarasi langa paraul Lapos si treci pe langa ultima portiune a canionului si anume pe langa Piatra Bardos. Bineinteles ca si acest punct al traseului de drumetie te indeamna sa fotografiezi apele involburate sau peretii verticali de stanca.
Iesind din canion, cararea te va duce in sus, catre fanariile ce tin de satul Barnadu, o comunitate izolata din spatele Cheilor Bicazului. Traseul coteste la stanga si urca dealul golas pana sus pe saua Cupas de unde poti admira varfurile Suhardul Mare, Suhardul Mic si Hasmasul Mare.
Cheile Bicazului – poze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
La coborare exista doua posibilitati: fie pe punct rosu, fie pe cruce rosie. Daca alegi varianta punct rosu te vei intoarce de unde ai pornit. Crucea rosie, in schimb, te va purta pana intr-un drum forestier, de unde vei face la stanga si vei iesi in drumul national ce traverseaza Cheile Bicazului, undeva mai sus de locul unde ai lasat masina.
Efortul pe care il faci pentru a parcurge acest traseu de drumetie din Cheile Bicazului se va merita din plin datorita nenumaratelor cascade de pe paraul Lapos si a privelistii din saua Cupas. Durata de parcurgere este intre 3 si 4 ore. Iarna este foarte greu accesibil.
Cheile Bicazului – Piatra Altarului – Canionul Laposului – Piatra Bardos – Fanariile de pe Cupas – Saua Cupas (marcaj: triunghi rosu). Coborarea se realizeaza pe punct rosu. La un moment dat coborarea se ramifica: la stanga se continua pe punct rosu sau se poate cobora la vale pe cruce rosie.
Bună ziua! Vă puteți descărca aplicații specializate pentru șoferi care vă ghidează exact la destinație și care conțin coordonate GPS, însă vă lăsăm și noi coordonatele cerute: N 4649.171 – E 2550.454. Vă așteptăm în Neamț!
Bună ziua! Vă rog, îmi spuneți cum ajung in aceasta locație? Unde parchez mașina? Coordonate GPS se poate? Mulțumesc frumos!
nu este nici o problema
@Liviu – asteptam si poze pe pagina de Facebook 🙂
Salutare la toata lume este super acolo pe Piatra Altarului ma duc si vineri si stau vro 3 zile si facem si un pic de escalada
Scrie raspunsul tau!
Primeşte articolele noastre pe e-mail
Călătorie în Țara Zimbrului
Turism în Judeţul Neamţ – Tur virtual 360º
Călătorie virtuală în Neamţ
Contactează-ne pe reţelele sociale
Pentru detalii, vă rugăm accesaţi
ROMANIA EDEN.travel
Categorii de articole
Descoperă Judeţul Neamţ!!
Toate drepturile de proprietate asupra conţinutului paginii web (texte, imagini, fotografii, video, audio, grafică și orice alt conținut furnizat pe această pagină web, inclusiv selecţia, coordonarea și aranjarea acestui conținut) aparțin Consiliului Județean Neamț. Vizitatorilor le este interzisă copierea, reproducerea, modificarea, distribuirea, afișarea sau retransmiterea oricărei părţi din conținutul acestei pagini web, în scopuri comerciale. Vizitatorii pot utiliza pagina web și conținutul acesteia doar în scopuri de informare. Orice altă utilizare este strict interzisă fără acordul prealabil scris al proprietarului, Consiliul Județean Neamț.
Log in | Entries (RSS) | Comments (RSS)