Peisaje de iarnă pe traseul Curmătura Stănile – Cabana Dochia
Dacă te numeri printre cei cărora le place iarna, le plac drumeţiile pe munte şi le place să admire peisajele frumoase de iarnă, pe traseele de pe masivul Ceahlău ai ocazia să regăseşti unele dintre cele mai fantastice peisaje de iarnă. Imagini de neuitat cu fulgi de nea şi creste înzăpezite vei descoperi şi pe traseul care pleacă din Bicazul Ardelean şi este marcat cu bandă albastră având o lungime de 17 km.
De-a lungul lui vei trece prin valea paraului Bistra marginita pe dreapta de Piciorul dintre Bistre ,iar pe stanga de Obcina Tablei. De aici, drumul se continuă prin pădure în mai multe serpentine până în punctul Curmătura la Scaune, apoi coboară pe coastele Piciorului Calului, pe pârâul lui Martin şi Slatina în satul Schit care face legătura dintre Valea Bicazului şi Valea Bistritei.
Ceahlau – Stanile iarna 2011, judetul Neamt
Traseul se continuă prin pădurea de brazi până când ajungi în Poiana Stănilelor unde vei putea admira impresionanta parte de sud-vest a Ceahlăului, cu jgheaburile verticale tăiate între stânele de piatră, Turnul lui Butu şi peretele de piatră al vârfului Ocolaşul Mare. De la Poiana Stănile unde se află şi Schitul Sf. Antonie traseul continuă pe drumul forestier până la o terasă săpată în coasta muntelui de unde începe cărarea care urcă spre platoul de pe Ceahlău.
Pe platou te întâmpină atmosfera de iarnă şi vei putea admira în vest Culmile Hăşmaşului, Pietrele Roşii şi Măgura Grinţieşului. Poteca ce duce la Cabana Dochia trece pe lângă o stâncă izolată Piatra Lacrimată şi pe lângă poteca ce duce la Mănăstirea Stefan cel Mare de pe Ceahlău. Pe măsură ce te apropii de Cabana Dochia vei putea admira în partea stângă Vârful Toaca, iar în partea dreapta Bâtca Ghedeon.
Scrie raspunsul tau!