Judeţul Neamţ participă la Târgul de Turism al României 2012 – ediţia XXVII
În perioada 15-18 martie 2012 Consiliul Judeţean Neamţ participă cea de-a XXVII-a ediţie a Târgului de Turism al României. Evenimentul va avea loc în Complexul Expoziţional Romexpo Bucureşti unde standul judeţului Neamţ va fi amenajat pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi.
Lucrările pentru amenajarea standului s-au realizat în cadrul proiectului “Campanie de Promovare a Turismului din judeţul Neamţ prin participări la târguri şi expoziţii naţionale”. În cadrul acestui proiectul s-au mai realizat următoarele materiale de promovare a judeţului Neamţ: ghidul turistic, harta turistică a judeţului Neamţ, pliante, dvd-uri, mape, invitaţii şi sacoşe. Materialele publicitare sunt realizate în limbile română, engleză, franceză, germană şi italiană.
Totodată la standul Neamţ se vor prezenta şi materiale de promovare a trei produse turistice din judeţul Neamţ – respectiv artă populară, turism ecumenic, arii naturale protejate.
În cadrul proiectului “Tradiţii şi Artă Populară în ţinutul Neamţ” sunt prezentate tradiţiile şi obicediurile zonei, dar şi meşterii populari care prin dibăcia lor duc mai departe frumoasele meşteşuguri moştenite din străbuni.
Targ de turism 2012, judetul Neamt
Păstrarea, în esenţă, a spiritului artei populare izvorât din rânduiala specifică satului arhaic şi din permanenta raportare a ţăranului la natură, la pământ şi la cer sunt motivele pentru care meşterii populari realizează şi astăzi obiecte tradiţionale specifice zonei.
Arta si traditii in judetul Neamt, judetul Neamt
Proiectul “Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţ” aduce în atenţia turiştilor vechile mănăstiri din Neamţ vetre străvechi de cultură şi credinţă, adevărate comori ale neamului românesc. Cunoscute pentru vechimea, echilibrul şi semnificaţia lor spirituală, mănăstirile sunt mărturiile vii ale statorniciei, credinţei şi priceperii oamenilor care au locuit în această zonă. Aceste obiective culturale şi religioase încă mai păstrează trăsăturile constructive ale epocii în care au fost ridicate şi evocă existenţa zbuciumată a creatorilor lor.
Turism ecumenic in judetul Neamt, judetul Neamt
La fel de interesant este şi proiectul “Promovarea ariilor naturale protejate” prin care se doreşte promovarea frumuseţilor naturale deosebite ale Ţinutului Neamţ. Forţele dezlănţuite ale naturii au creat aici un adevărat muzeu în aer liber a cărui exponante sunt aceste peisaje unice, interesante şi deosebit de spectaculoase care în funcţie de anotimp îmbracă o altă haină şi care formează aceste arii protejate.
Arii Protejate judetul Neamt, judetul Neamt
La ediţia din acest an a Târgului de Turism al României judeţul Neamţ vine cu o ofertă variată şi cu o gamă foarte mare de obiective turistice care îşi aşteaptă vizitatorii să le descopere.
Scrie raspunsul tau!