Expoziţia temporară „Mamifere preistorice din Podişul Bârladului”
În perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013 la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamţ vizitatorii vor putea să admire expozitia „Mamifere preistorice din Podişul Bârladului” care prezintă o serie de vestigii paleontologice, respectiv fosile de mamifere care au trăit acum cateva milioane de ani pe teritoriul ţării noastre. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 23 noiembrie 2012, la ora 11,00.
La acestă expoziţie sunt expuse fosile provenind de la mamifere ce au trăit în climate şi asociaţii faunistice de climă caldă în perioada Neogenă (Miocen şi Pliocen) şi clima rece din Quaternar. Cele mai vechi fosile au o vârstă absolută de 10 milioane de ani, iar cele mai „tinere” ajung până acum 10000 ani î.e.n., informează organizatorii.
Dintre piesele expuse menţionăm fragmentele de corn de cerb uriaş (Megaloceros giganteus), craniile de bovidee fosile (Bison priscus), un fragment de defensă de elefant fosil (Platybelodon), molar de rinocer fosil (Chiloterium) şi multe altele. Secţia de ştiinţele naturii din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan” Bârlad adăposteşte o colecţie de peste 500 piese paleontologice, colectate atât din arealul Podişului Bârladului, cât şi din alte regiunii ale ţării.
Expoziţia este organizată de Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Muzeul de Ştiinţe Naturale Piatra-Neamţ în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, Secţia de Ştiinţele Naturii.
Scrie raspunsul tau!