Sfârşit de toamnă în Neamţ
Ca în fiecare toamnă judeţul Neamţ prin frumuseţile lui naturale oferă turiştilor posibilitatea să admire peisaje autentice care se remarcă prin culori pastelate de galben, portocaliu, roşu şi verde în combinaţii care mai de care mai spectaculoase. O vizită prin acest ţinut al rezervaţiilor naturale încântă ochiul privitorului curios de a mai descoperi frumuseţile care le creează natura.
Varietatea formelor de relief şi bogăţia ecosistemelor protejate în aceste rezervaţii sunt locaţii ideale pentru petrecerea timpului liber în natură. Pentru iubitorii muntelui Parcul Naţional Ceahlău prin traseele montane şi cele trei arii protejate: Rezervatia Ştiinţifică “Ocolaşul Mare”, Rezervaţia natural botanică “Poliţa cu Crini” şi Monumentele naturii “Cascada Duruitoarea” şi “Avenul Mare” dă posibilitatea vizitatorilor să admire peste 1100 specii de flori şi 90 de specii de păsări şi animale. Un alt loc care se bucură de atenţia turiştilor este Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş care cuprinde în interiorul lui frumuseţi naturale unice cum ar fi: Rezervaţia Cheile Şugăului, Cheile Lapoşului, Peştera Munticelu, Peştera tunel sau Peştera glodului şi Cheile Bicăjelului.
Toamna tarzie in judetul Neamt
Mai accesibil şi mai uşor de vizitat e Parcul Natural Vânători Neamţ, locaţie renumită pentru conservarea şi protejarea zimbrilor dar şi pentru rezervaţiile naturale: Codrii de Aramă, Pădurea de argint, Rezervaţia de Zimbrii şi Faună Carpatină “Dragoş Vodă” şi Pădurea de Smarald. Tot în interiorul parcului se află cele mai vechi mănăstiri din Neamţ iar toamna care parcă aduce frumuseţea supremă a acestei zone face ca drumul până la ele să fie un adevărat spectacol dat de natură.
O plimbare toamna pe drumurile şi traseele din aceste locuri îţi va aşterne în faţa ochilor aceste străvechi plaiuri nemţene care ne uimesc de fiecare dată şi sunt o încântare pentru turiştii avizi de linişte şi relaxare.
Scrie raspunsul tau!