Drumeţie de iarnă pe valea pârâului Secu
Valea pârâului Secu este un loc care atrage an de an din ce în ce mai mulţi turişti. Peisajul superb dar şi numărul mare de aşezăminte monahale construite în această zonă fac din valea pârâului Secu un loc dedicat drumeţiilor şi plimbărilor în aer liber. Priveliştea oferită de cadrul natural este deosebit de frumoasă şi poate fi admirată în linişte, departe de zgomotul din oraş.
O rută deosebită pentru iubitorii de drumeţii o constituie drumul de pe firul pârâului Secu, un drum de aproximativ 4 km de urcuş domol, pe lângă stânci şi codri bătrâni care duce la Mănăstirea Secu primul loc unde poţi face un popas şi te poţi încălzi în timp ce vizitezi lăcaşul de cult. De aici, drumul se îndreaptă spre sud printre stânci de gresie şi tufe de arini până când valea devine tot mai îngustă şi singuratică. După încă 3 km străbătuţi în ambianţa pădurii şi a pârâului Secu apare în toată frumuseţea ei, senină şi solitară, Mănăstirea Sihăstria. Aici, la umbra brazilor bătrâni încărcaţi de zăpadă se află şi cimitirul mănăstirii locul de veci a duhovnicilor Cleopa Ilie, Paisie Olaru şi Ioanichie Bălan. De lânga Sihăstria pornesc cele două drumuri care duc spre cele trei schituri din pădure: Schitul „Înălţarea Sfintei Cruci”, Schitul Sihla şi Schitul Daniil Sihastrul.
Drumul în sine reprezintă obiectivul drumeţiei iar bucuria revenirii în aceste locuri pline de istorie şi credinţă este deplină. O altă alternativă este aceea de a înnopta la unul din lăcaşele de cult şi de a pleca a doua zi savurând aerul proaspăt al muntelui. Adevăraţii iubitori ai naturii se pot bucura din plin de mediul ambiant şi de magia iernii care se aşează pe aceste locuri de o frumuseţe răpitoare.
Scrie raspunsul tau!