Pelerinaj la Mănăstirea Horăicioara
Mănăstirea Horăicioara, aflată la 900 m altitudine, într-un cadru natural deosebit de pitoresc, a aparţinut canonic şi administrativ de Mănăstirea Horaiţa. Din anul 2007, Schitul Horăicioara s-a ridicat la rang de mănăstire având în prezent 3 vieţuitori care se ocupă de crearea condiţiilor necesare pentru bunul mers al vieţii mănăstireşti.
Retrasă în inima munţilor, departe de “zgomotul” lumii, Mănăstirea Horăicioara, continuă şi astăzi tradiţia vrednicilor înaintaşi de a împleti armonios rugăciunea şi munca, ascultarea şi isihasmul. În acest loc binecuvântat de Dumnezeu, pelerinul dornic de linişte se poate bucura şi de un cuvânt folositor pentru viaţa duhovnicească dar şi de frumuseţea locurilor care o înconjoară.
Renumită pentru icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni dar şi pentru apa care, în urma rugăciunilor insistente făcute de monahii vieţuitori acolo, a izvorât dintr-o stâncă aflată cam la 50 m departare de biserică, Mănăstirea Horăicioara este un loc de pelerinaj. Aici vin în fiecare an de “Izvorul tămăduirii”, prăznuit în prima vineri după Paşti, sute de pelerini pentru a participa la sărbătoarea care se desfăşoară după un ceremonial special, organizandu-se un pelerinaj de la Mănăstirea Horaiţa la Horăicioara şi o slujbă specială la Izvorul cu apa tămăduitoare de lângă mănăstire.
Manastirea Horaicioara ian 2013, judetul Neamt
Pelerinul care doreşte să viziteze acest colţ de linişte sufletească şi spirituală binecuvantat de Dumnezeu, se poate caza în interiorul complexului mănăstiresc, masa fiind asigurată prin bunavoinţa vieţuitorilor mănăstirii.
Scrie raspunsul tau!