Mănăstirile din Ţinutul Neamţului – locuri pline de istorie şi rugăciune
În Ţinutul Neamţului mănăstirile, schiturile şi sihăstriile au constituit, în toţi cei peste şase sute de ani de existenţă, repere de moralitate, de pioşenie şi viaţă duhovnicească, de credinţă şi dăruire. Aceste lăcaşe de cult nu sunt numai un loc de rugăciune, artă sau cultură ele sunt şi o pagină vie a neamului românesc, adevărate monumente de arhitectură cu o istorie fabuloasă.
Aşezate într-un cadru natural care te îndeamnă la meditaţie şi rugăciune mănăstirile din Ţinutul Neamţului sunt mărturii vii ale moştenirii acestui popor. Frumuseţea naturii înconjurătoare din acest ţinut se completează cu lumina culturii interioare şi cu mulţimea pelerinilor care vin deseori aici în cautarea unor momente de linişte. Mulţumită monahilor care vieţuiesc în aceste lăcaşe, rugăciunea nu se întrerupe niciodată pe aceste meleaguri, iar aceasta reprezită cel mai mare folos pentru întreaga lume, pentru că lumea dăinuie prin rugăciune.
Printre valoroasele monumente bisericeşti şi de artă religioasă, care atrag admiraţia şi preţuirea vizitatorilor din ţară şi de peste hotare se numără mănăstirile Văratec, Agapia, Sihla, Sihăstria, Secu, Neamţ, Bistriţa, Pângăraţi, Horaiţa, Nechit, Tazlău şi Războieni, dar şi schiturile Agapia Veche, Icoana Nouă, Daniil Sihastru şi Pocrov. Mănăstirile Neamţ şi Bistriţa sunt importante prin vechime, Pângăraţi prin arhitectura unică între mănăstirile din Moldova, Agapia pentru pictura deosebită a lui Grigorescu iar Sihla pentru viaţa Sf Teodora.
Manastiri din Neamt locuri de istorie si traditie, judetul Neamt
Alături de acestea, numeroase monumente istorice şi de artă, aşezăminte de cultură şi case memoriale cu valoare de patrimoniu aşteaptă să fie vizitatate de turiştii care vin pe meleagurile nemţene.
Scrie raspunsul tau!