Petrece Sărbătorile de Paṣte în Ţinutul Neamṭului
Tradiţiile, peisajele superbe, precum şi numeroasele obiective turistice sunt atuurile care atrag în fiecare an tot mai mulţi turiṣti din întreaga ţară spre lăcaşurile de cult din Ţinutul Neamţului. De la an la an pelerinii preferă să-şi petreacă noaptea de Paşte, cea mai importantă sărbătoare a ortodocşilor, în locuri unde se pot cufunda în spiritualitate şi în rugăciune.
Cei care vor să-şi petreacă noaptea de Înviere într-un lăcaṣ de cult vor găsi în Ţinutul Neamţului numeroase mănăstiri ṣi schituri care respectă tradiṭiile acestei sărbători.
Slujba de Înviere se va ţine în biserica fiecărei mănăstiri sau schit, iar preoţii îi aşteaptă cu drag pe credincioşi.
Turiṣtii care vor să stea mai multe zile pe aceste frumoase meleaguri din Ţinutul Neamṭului pot opta pentru cazarea oferită de aceste lăcaşe monahale sau se pot caza la pensiunile, cabanele sau motelurile situate în zonă.
Manastiri in perioada Pastilor
În Ţinutul Neamṭului după specificul mănăstirilor, dar şi al acestei sărbători, turiṣtii vor fi întâmpinaţi cu pască, ouă roşii, cozonac şi alte bucate tradiţionale. Tradiţiile de Paşte din Neamţ sunt bine păstrate şi transmise din moşi strămoşi către generaţia actuală. Astfel, de la masa de Paşte nu lipsesc ouăle roşii, cozonacul, pasca, mielul şi drobul.
Acestea sunt câteva din preparatele tradiţionale pe care gospodinele din Ţinutul Neamţ le prepară pentru Paşte. Tradiţia încondeierii ouălor este păstrată şi dusă mai departe în special de măicuţele de la mănăstiri şi gospodinele de la ţară. Acestea realizează adevărate colecţii de ouă pictate în culori naturale şi pregătite atent pentru tradiţionala masă de Paşte.
Sărbătoarea Învierii, a miracolului ṣi a iubirii divine este cea mai importantă sărbatoare creṣtină. Aceasta comemorează evenimentul fundamental al creṣtinismului: Învierea lui Iisus Hristos în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.
Scrie raspunsul tau!