Colecṭia de păsări împăiate a Muzeului de Ştiinṭe Naturale din Piatra Neamṭ
Muzeul de Ştiinṭe Naturale din Piatra Neamṭ este conceput sub forma unei prezentări monografice complexe a judeṭului Neamṭ din punct de vedere geologic, paleontologic, floristic, faunistic ṣi ecologic.
Expoziṭia muzeului cuprinde aproximativ 40.000 de piese din colecṭiile de faună ṣi peste 10.000 coli de ierbar din colecṭiile de floră. Alături de acestea muzeul găzduieṣte ṣi o frumoasă colecṭie de păsări împăiate care fac parte din fauna Ţinutului Neamṭ, un loc în care natura a fost extrem de darnică.
Expozitia de pasari de la Muzeul de Stiinte Naturale din Piatra Neamt
Vizitatorul poate admira aici exemplare de păsări rare ṣi ocrotite de lege care trăiesc în Parcul Naṭional Ceahlău ṣi Cheile Şugăului. Dintre acestea putem enumera: cocoşul de munte, fluturaşul de stâncă, ciocănitoarea cu trei degete, ciocănitoare cu spatele alb, fâsa alpină şi brumăriţa de munte, acvila de munte, gaia roşie, porumbelul gulerat, bufniţa, caprimulgul, ciocănitoarea de munte, ciorcârlia de pădure, muscarul, sfrânciocul.
Alte animale care se regăsesc expuse aici ṣi trebuie ocrotite pentru rolul în menţinerea echilibrului în natură sunt păsările răpitoare de zi şi de noapte, dintre care unele sunt foarte rare: minuniţa (Aegolius funereus), ciuvica (Glaudicium passerinum), păsări cântătoare mari consumatoare de insecte, corbul (Corvus corax), un sanitar neobosit al pădurilor, liliacul, ariciul, cârtiţa ṣi chiţcanul.
Scrie raspunsul tau!