Atracṭii turistice din Târgu Neamṭ
Târgu Neamṭ reprezintă un punct de atracţie pentru turiṣtii care vor să viziteze locuri cu adevărat deosebite, pline de istorie, cultură ṣi tradiṭii. Atracṭiile turistice din Târgu Neamṭ ne prezintă informaṭii despre istoria zbuciumată a acestei zone, despre tradiṭii ṣi obiceiuri, dar ṣi despre poveṣtile pline cu haz ale celui mai mare povestitor român, Ion Creangă.
Cea mai cunoscută atracṭie o reprezintă Cetatea Neamṭ care se numără printre puṭinele monumente medievale din teritoriile româneṣti cu un renume atât de mare. Faptele istorice petrecute aici, consemnate în documente ṣi cronici, dar mai ales în lucrările unor scriitori ṣi în însemnările unor istorici de prestigiu din ultimii 150 de ani, au creat o imagine aparte acestei fortăreṭe. Colecṭiile Cetăṭii Neamṭ au fost redeschise din vara anului 2009, astfel că, vizitatorii au acum ocazia să admire următoarele săli restaurate ale cetăṭii:Sala Armelor, Sala de Sfat ṣi de Judecată, Camera Domniṭelor, Paraclisul „Sfântul Nicolae”, Camera Pârcălabului ṣi Monetăria.
Atractii turistice in Targu Neamt
Casa memorială Ion Creangă, construită în anul 1830 de către Petre Ciubotariu, bunicul celui mai mare povestitor român, se află pitită după un gard de nuiele ṣi o poartă înaltă. Această căsuṭă veche păstrată cu grijă, în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei lui Nică este un veritabil monument de arhitectură populară care emană căldura ṣi armonia cadrului familial de odinioară. In această bojdeucă vei găsi expuse obiectele pe care povestitorul le-a descris în “Amintiri din Copilărie” (ex: La cireṣe, Pupăza din tei, La scăldat, etc).
Muzeul de Istorie ṣi Etnografie prezintă o sinteză a bogăṭiei istoriei medievale a oraṣului Târgu Neamṭ, dar ṣi a meṣteṣugurilor tradiṭionale din Depresiunea Neamṭ, pornind de la tors ṣi ṭesut până la prelucrarea produselor agricole, a lemnului, a metalelor ṣi a ceramicii. Expoziṭia permanentă a muzeului mai cuprinde într-un pavilion special amenajat din curtea complexului o serie de instalaṭii ṭărăneṣti de prelucrare a fructelor ṣi seminṭelor, lemnului ṣi lânii.
Casa memorială Veronica Micle a fost construită în anul 1834 din lemn ṣi cărămidă, în cel mai autentic stil românesc, constituind o preṭioasă relicvă a veacului trecut. Expoziṭia permanentă este consacrată vieṭii ṣi activităṭii literare a Veronicăi Micle, muza poetului nostru naṭional, Mihai Eminescu, cu obiecte ṣi documente care au aparṭinut acesteia. La ieṣirea din muzeul memorial, peste drum, turiṣtii pot admira “Aleea plopilor fără soṭ”, prezentă în versurile de dragoste ale poetului Mihai Eminescu.
Scrie raspunsul tau!