Staţiunea Durău – oază de linişte în judeţul Neamţ
Se apropie sărbătorile şi cu siguranţă cei mai mulţi dintre noi abia aşteptăm concediul de iarnă. Fie el mai lung sau mai scurt cu toţii avem nevoie de un moment de respiro între perioadele stresante de zi cu zi. Şi unde ar putea fi mai potrivit acest moment de respiro decât într-o zonă de munte, într-o adevărată oază de linişte – Staţiunea Durău.
Staţiunea Durău este situată în comuna Ceahlău, într-o poiană însorită pe versantul de N – V al munţilor Ceahlău (Carpaţii Orientali), la o altitudine de 820 m. Amplasamentul acesteia, la 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe râul Bistriţa şi la aproximativ 60 de km (pe drumul axial Izvorul Muntelui – Durău) de oraşul Piatra Neamţ, o face să fie una din cele mai atractive staţiuni din judeţul Neamţ. Înconjurată de brazi şi peisaje superbe, staţiunea Durău este vestită prin liniştea şi aerul curat care o învăluie, prilej de relaxare pentru toţi cei care sosesc aici. Staţiunea are amenajată şi o pârtie pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar opţiunile de cazare sunt numeroase.
Durău reprezintă punctul de plecare pentru o parte dintre traseele turistice montane din Masivul Ceahlău, unde se pot face drumeţii până la Vf. Ocolaşul Mare (1907 m) şi Vf. Toaca (1900 m), la Cascada Duruitoarea, Cabana Fântânele, Cabana Dochia şi la Mănăstirea de pe Muntele Ceahlău, construită în anul 1993, pe un platou de stâncă, fiind singurul aşezământ monahal construit la o asemenea altitudine.
Durău este o staţiune de interes turistic atât iarna cât şi vara, la Durău aflându-se şi Mănăstirea Durău (1835) pictată în ceară, în tehnică encaustică de către Nicolae Tonitza şi ucenicii săi, în anul 1935.
Scrie raspunsul tau!