Lacul Izvorul Muntelui – locul potrivit pentru o vacanță de vis
Lacul Izvorul Muntelui – locul potrivit pentru o vacanță de vis
Zona în care se află Lacul Izvorul Muntelui este una deosebit de frumoasă, este locul în care te bucuri de măreția naturii, de modul armonios în care, aici, muntele se întâlnește cu apa. Astfel, Lacul Izvorul Muntelui mai este cunoscut ca „marea dintre munţi”. Este cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România, cu o lungime de circa 35 km, în suprafață de vreo 32 kmp, desfăşurat în spatele unui baraj înalt de peste 120 m.
Complexul Turistic Naval Port Bicaz, situat în apropierea barajului, este locul de unde pleacă cursele de agrement. O plimbare pe lac o poți face fie cu barca, șalupa, miniyachtul sau hidrobicicleta sau poți opta pentru o mini-croazieră cu vaporașul.
Galerie foto:
Plimbarea pe undele lacului îți oferă o experiență de neuitat prin locuri cu peisaje unice, de vis, asemenea unei vânători de privelişti montane spectaculoase. În port se merge până aproape de pieptul de beton armat al Barajului Bicaz, care impresionează prin dimensiune, fiind cel mai mare baraj de greutate de pe râurile interioare din România. Apoi, vei putea admira panorama țărmului, „cascada” tunel, care transportă apa de la Tarcău, debarcaderul, Ceahlăul care se oglindește falnic în zilele senine în luciul lacului Izvorul Muntelui. Vei cuprinde, de asemenea, cu privirea Izvorul Alb, cu zona Baicului, înțesată de căsuțe de vacanță și corturi, pensiunile de pe malul estic al apei, coada lacului cu peisajele de vis din Poiana Largului, viaductul de la Poiana Teiului. În partea de nord, vei vedea căsuțele din satul Ceahlău și zona de campare amenajată într-un mic estuar pentru turiștii care vin vara.
Galerie foto:
În port mai găsești un hotel plutitor, căsuțe pentru cazare și o terasă plutitoare de unde poți admira lacul în toată splendoarea sa și poți să te bucuri de clipe de neuitat.
Lacul Izvorul Muntelui este singurul lac din Moldova unde se practică sporturi nautice, de la schi la scufundări şi este singurul lac de interior din ţară pe care este serbată „Ziua Marinei”.
Galerie foto:
Aşezată la poalele Masivului Ceahlău, zona Izvorul Muntelui este locul de plecare al iubitorilor de excursii montane prin pădurile de conifere, urcând către păşunile şi golurile alpine până pe crestele Masivului Ceahlău, cea mai mare atracţie turistică din Carpaţii Orientali, considerat al doilea munte sfânt al creştinătăţii, după Muntele Athos și cel mai elogiat munte în operele marilor scriitori români Alexandru Vlahuţă, Calistrat Hogaş sau Mihail Sadoveanu.
Video: Lacul Izvorul Muntelui
Scrie raspunsul tau!