Un traseu cu numeroase atracții turistice: Piatra Neamț – Tîrgu Neamț – Durău
Un traseu cu numeroase atracții turistice:
Piatra Neamț – Tîrgu Neamț – Durău
Drumul de la Piatra Neamț la Durău, cu trecere prin orașul Tîrgu Neamț, vă va purta pe un itinerar de vis în județul Neamț. Traseul este presărat cu numeroase atracții turistice și peisaje minunate, de la cetăți, așezăminte mănăstirești și schituri vechi până la case memoriale și muzee populare, repere emblematice pentru ținutul Neamțului.
Galerie foto:
Piatra Neamț, situat la poalele Pietricicăi, cu numeroase atracții turistice, supranumit și „Perla Moldovei” este locul de unde plecăm pentru a vă dezvălui cele mai frumoase și interesante locuri din partea de nord – est a județului Neamț.
Galerie foto:
Mănăstiri renumite ca Almaș, Horaița, Horăicioara, Văratec și Agapia, vechi lăcașuri sfinte, vetre de credință și rugăciune și monumente istorice de arhitectură, vă așteaptă să le treceți pragul.
Galerie foto:
Pe raza comunei Gârcina se află pitorescul și spectaculosul Cuejdel, cel mai mare lac natural din țară, așezat într-un peisaj sălbatic, sub aspectul unei păduri înecate cu numeroase trunchiuri care străpung luciul apei. Mergând mai departe, turiștii care ajung la muzeul etnografic „Nicolae Popa” din Târpeşti intră într-o lume de poveste cu numeroase personaje de basm, sculptate în lemn sau piatră și cu diverse colecții de obiecte autentice, realizate cu migală și măiestrie de meșteri populari din satele din zona Neamțului.
Galerie foto:
Orașul Tîrgu Neamț este renumit pentru „Humuleștii lui Creangă”, leagănul copilăriei universale și Cetatea Neamțului, monument medieval de o valoare excepțională, unde s-au scris pagini importante în istoria neamului.
Galerie foto:
Tot pe acest traseu veți putea vizita și ținutul zimbrului, o destinație premiată la nivel mondial, aflată în Parcul Vânători Neamț, Casa Memorială Mihail Sadoveanu, dar și alte așezări monahale, adevărate oaze de liniște și rugăciune, mănăstirile Neamț, Secu, Sihăstria, Sihla, Petru Vodă. Trecând Viaductul Poiana Largului, în dreapta, veţi putea admira Piatra Teiului ieşită din adâncurile pământului, monument al naturii, plină de fosile sarmatice.
Galerie foto:
Ajunşi în sfârşit la Durău, veți putea admira stațiunea turistică aflată chiar la poalele Masivului Ceahlău, într-o poiană însorită pe versantul de N – V, la o altitudine de 820 m. Aici, Mănăstirea Durău, construită în anul 1835, este împodobită cu pictura în ceară, realizată de către renumitul Nicolae Tonitza și ucenicii săi în anul 1935.
Stațiunea este și locul de pornire spre două dintre traseele montane care traversează muntele sfânt, Ceahlăul, cu priveliști fascinante până spre vârful Ocolașul Mare (1907) și Vârful Toaca (1904 m), cu trecere pe la Cascada Duruitoarea (1250 m) sau pe la Cabana Fântânele (1235 m).
Galerie foto:
Bună ziua,
Mulțumim pentru comentariul dvs. și interesul acordat!
Vă trimit link-ul către Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate care precizează date cu privire la Cuejdel, rezervație naturală, lac de baraj natural:
http://ananp.gov.ro/ananp/2017/12/08/lacul-cuejdel/
Numai bine!
Intrebare: de cand este Cuejdel ce! mai mare lac natural din tara? Nu ati auzit de Razem, din Dobrogea?
Scrie raspunsul tau!
Primeşte articolele noastre pe e-mail
Călătorie în Țara Zimbrului
Turism în Judeţul Neamţ – Tur virtual 360º
Călătorie virtuală în Neamţ
Contactează-ne pe reţelele sociale
Pentru detalii, vă rugăm accesaţi
ROMANIA EDEN.travel
Categorii de articole