Multe surprize frumoase vă așteaptă în acest weekend, 22-23 decembrie 2018, la TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ
Sâmbătă, 22 decembrie, începând cu ora 18:00, pe scena de pe platoul Curţii Domneşti vor urca elevii clasei de muzică populară de la Şcoala Populară de Artă (coordonatoarea activităţii fiind Georgiana Şerban Axinte), urmaţi de îndrăgitul interpret al folclorului sătmărean Ionică Moroşanu.
Moș Crăciun va ajunge la Piatra-Neamț, pe platoul Curţii Domneşti, duminică, 23 decembrie, începând cu ora 17:00, la Târgul de Crăciun la Neamţ.
Alături de Moşul, vor fi prezente pe scenă cluburile de copii din Piatra-Neamț, care vor susține recitaluri muzicale. Astfel, de la ora 15:00 vor cânta copiii de la Clubul „Artis”, urmaţi de cei de la Clubul „Pinocchio” (ora 17:00), „Aventurile lui Moș Crăciun” (18:00), Clubul „Allegria” (ora 19:30).
În intervalul orar 17:00 – 18:00, Caravana lui Mos Crăciun se va deplasa pe traseul: Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Curtea Domnească, traseu pe care Moșul va împărți cadouri copiilor.
Seara ajunului de ajun se va încheia cu recitalul interpretului Glance.
***
CLASA CANTO POPULAR A ŞCOLII POPULARE DE ARTĂ PIATRA-NEAMŢ
Elevii acestei clase reprezintă Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”. Ei au venit la Școala Populară de Artă mânați de dorința de a învăţa cântul popular aşa cum era el odinioară. În același timp, profesoara lor, îndrăgita interpretă a folclorului reprezentativ ţinutului Neamţ, Georgiana Şerban-Axinte, își inițiază învățăceii în lumea tradiţiilor specifice zonei şi le face cunoscute poveştile costumelor populare.
Cei mai talentați cursanți reprezintă instituția în concursuri regionale și naționale de gen, nu de puține ori întorcându-se laureați și premiați.
Ultimul mare succes al clasei de canto popular de la Școala Populară de Artă a fost consemnat în ziua de 26 noiembrie 2017, una de referinţă pentru toţi cursanţii acestei clase. Ei, împreună cu profesoara lor, au lansat către publicul larg primul lor album. Fiecare dintre elevi a înregistrat cel puţin o piesă, cântec care le defineşte personalitatea artistică. A rezultat un album audio-video de muzică populară, trecut de departamentul foto-video al Centrului pe suport electronic. A fost o premieră pentru instituția pietreană.
IONICĂ MOROŞANU
Ioan Moroșanu Câmpan s-a născut pe 30 iulie 1987, în Satu Mare. A absolvit Școala de Muzică și Liceul de Artă „Aurel Pop” din localitate. La zece ani a început să câștige și primii bani, cântând alături de fratele său și un prieten într-o trupă de muzică populară.
Primul album îi apare în 1999, în editarea unei case de discuri locale – „Sendus Music”, alături de care mai lansează un material în anul următor. „Mândra mea îi bănățeană” s-a vândut foarte bine pe plan local, așa că în 2001 semnează cu o casa de discuri mai mare – „Sonex Records” și lansează cel de-al treilea album „Faină-i frunza codrului”, avându-l invitat pe Ionel Sabo, unul dintre cei mai cunoscuți taragostiști din zona Ardealului.
În 2005, se mută în București și semnează un nou contract cu „RBA Records”, alături de care a produs și a lansat mai multe single-uri și piese din folclor.
La începutul anului 2014, Ionică Moroșanu semnează un nou contract de management cu „Sprint Media Group”, una dintre cele mai de succes case de discuri din România.
Personalitatea dinamică, deschiderea către oameni și abilitatea de a destinde atmosfera chiar și în cele mai vitrege condiții, îl pun pe Ionică Moroșanu pe lista celor mai îndrăgiți artiști de folclor ai României. Dintre cele mai cunoscute piese ale sale, amintim: “Vino mândro joi seara”, “Arde-l-ar focul de pat” și “Io și cu Vasile-a nost”.
GLANCE
Pe numele său întreg ISLAM FARIS GLANCE MOHAMMED AL MASANY, Glance s-a născut în Yemen şi s-a stabilit în România pe cand era adolescent. Avea doar 15 ani.
Din copilărie a fost pasionat de muzică şi şi-a dorit cu ardoare să ajungă artist.
“Îmi doresc foarte mult să cuceresc publicul prin muzica pe care o compun, dar şi prin stilul pe care îl voi adopta pentru melodiile mele. De mic visez la asta şi sunt sigur ca pot combina talentul cu munca. Şi cu un pic de noroc, în proporţii cuvenite, nu am cum să dau greş.”
Iată că dorinţa i-a fost împlinită. După destui ani de recitaluri şi concerte pe scenele din România, GLANCE poate spune că a reuşit ceea ce şi-a propus – să fie un artist apreciat şi respectat, atât de puiblic, cât şi de colegii din breaslă.
Artistul a colaborat cu Lili Sandu, lucrând împreună la succesul care s-a numit „Jam on it”.
O altă colaborare fructuoasă a fost cea cu Elena Gheorghe pentru melodia „Ecou”. După acest succes a urmat altă colaborare, cea la piesa de mare succes „Mamma mia”.
GLANCE este un obişnuit al show-rilor de televiziune şi are prezenţe notabile la emisiunile de gen de la posturile de radio.
Scrie raspunsul tau!