Nocturna Bibliotecilor, sâmbătă, la Biblioteca Județeană
Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează Nocturna Bibliotecilor, ediția 2019, sâmbătă, 28 septembrie, între orele 17:00 și 21:00. În preambulul manifestărilor propriu-zise, dimineață, de la ora 9:00, va avea loc întâlnirea voluntarilor bibliotecii.
De la ora 17:00, în Sala Cupola, va avea loc concertul extraordinar „Omagiu României“, susținut de trei talentate artiste vietnameze. Vor interpreta Đinh Hoài Xuân la violoncel, Hồ Thị Ngọc Hà la pian și Do Vu Lan Nhung, soprană. Prezentarea va fi făcută de Valeriu Arteni, fost ambasador al României în Vietnam. Cu acest prilej, va fi organizată o expoziție de tablouri vietnameze.
Tot de la ora 17:00, la Secția de Carte pentru Copii și Ludoteca „Ion Creangă“ se vor desfășura clubul de lectură și jocuri logico-educative.
Filiala de Carte Străină organizează o lecție demonstrativă de limba engleză susținută de prof. Daniela Rotaru de la Centrul Lingvistic Twinkle Star, la sediul filialei, de la ora 18.00 la ora 19.00. Lecția constă în activități după modelul testelor Cambrigde și este destinată copiilor cu vârste între 11 și 13 ani.
Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț va participa la Nocturna Bibliotecilor, începând cu ora 19:00, cu un concert susținut de elevii Inge Olaru, clasa a VIII-a, la chitară și vioară, Krista-Anne Timofte, clasa a IV-a, la vioară, Mattia Bax, clasa a IX-a, la marimbă, Rareș Bonciu, clasa a X-a, canto, precum și profesorii Luminița-Anca Macavei la vioară și Florentin Blănaru la chitară. Profesorii elevilor sunt Maricica Gheorghieș, Liviu Bitere și Elena Botez. Acompaniamentul la pian va fi asigurat de prof. drd. Adrian Stroici și prof. Oana Cărbunariu.
Totodată, de la ora 20:00, Secția Arte, Multimedia „Victor Brauner“ va organiza audiții muzicale și proiecții cinematografice.
Participarea la toate activitățile Nocturnei Bibliotecilor de la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ este gratuită.
Inițiativa manifestării Nocturna Bibliotecilor aparține Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). „Bibliotecile reprezintă deopotrivă tradiție și avangardă, vechi și nou, tradițional și non-conformist. Bibliotecile cristalizează valoare din valoare și potențează impactul culturii și educației asupra maselor“, se arată într-un comunicat al ANBPR.
Scrie raspunsul tau!