Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Trasee montane, Trasee montane în Masivul Ceahlău
, ,

Scara spre Vf. Toaca din Ceahlău, peste un milion de vizualizări pe Facebook

2 June 2020 0 Comentarii

Galerie foto:

O filmare făcută chiar în vârful Masivului Ceahlău a devenit virală în mediul online.

Clipul video de pe pagina de Facebook Radio România Cluj, postat în data de 16 februarie 2020, a ajuns în scurt timp la peste un milion de vizualizări.

Imaginile redau scara care duce chiar pe Vârful Toaca, la 1904 m altitudine, în muntele sfânt al României, falnicul și pitorescul Ceahlău:

https://www.facebook.com/watch/?v=887157298389470

Mulțumim Radio România Cluj și mulțumim domnului Dan Izvoreanu pentru filmare și postare!

Sperăm că a fost o experiență plăcută drumeția pe muntele Ceahlău și vă așteptăm să reveniți în Neamț cât mai des posibil pentru a descoperi aici și alte frumuseți, arii pitorești, monumente istorice, mănăstiri vechi, schituri, muzee, case memoriale și valori spirituale autentice. Toate acestea vă vor rămâne cu siguranță în suflet.

Dominând munții din jur și datorită poziției sale relativ singuratice, Olimpul Moldovei – așa cum mai este denumit Muntele Ceahlău- este al doilea munte sfânt al creştinismului ortodox după Muntele Athos. Aici, oricât de incredibil ar părea, aproape fiecare stâncă, pârâu sau loc de taină are numele și povestea sa.

Galerie foto:

Realizată de Consiliul Județean Neamț, scara de pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău are peste 500 de trepte. Urcând pe acestea, turiștii parcurg un traseu uimitor spre înaltul cerului de la altitudinea de 1771 la 1893 metri. Ajunși sus, chiar în punctul final, pe vârful Toaca, turiștii au parte de o panoramă unică, un peisaj de o frumusețe care nu poate fi descrisă în cuvinte.

Materialele pentru întreaga lucrare -structură metalică pe grinzi din lemn de esență tare și grătare din rășină – au fost urcate cu elicopterul până aproape de Cabana Meteo și cărate apoi în spinare de către muncitori până sus, în vârf. Proiectul la care s-a lucrat aproximativ două veri a fost inaugurat de turiști în toamna anului 2018. Scara are un rol semnificativ în prevenirea eventualelor accidente montane și facilitează accesul turiștilor către înălțimile masivului. Astfel, aceștia se bucură de priveliști minunate în condiții de siguranță, iar în punctul de belvedere final au vizibilitate bună către culmile cele mai îndepărtate chiar şi până la mare, ori de câte ori este senin.

Dincolo de fascinantele legende ale Ceahlăului, sunt unii cercetători care apreciază că prin Vârful Toaca (1.904 m) trece una dintre axele energetice ale globului pământesc.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.