Frumuseți și atracții pe Masivul Ceahlău
Dacă ți-e dor de munte, Ceahlăul poate fi escapada ta de vis în mijlocul naturii fabuloase, cu păduri adânci, jnepenişuri, pajişti alpine, hornuri, jgheaburi, brâne și multe altele, ca într-un mare și impresionant muzeu în aer liber.
Masivul Ceahlău supranumit Olimpul Moldovei este „muntele sfânt la dacilor” și „muntele rugăciunii”, cu exponate unice și legendare.
Ceahlăul, o uriașă insulă de floră și faună, se înalță, pe meleagurile Neamțului, ca o măreață cupolă a Carpaților de Răsărit și a întregului pământ moldav. Pe Ceahlău, privirea îți este fermecată fie de nemărginirea orizontului deschis, uneori chiar şi până la ţărm de mare, fie de dantela mirifică, copleşitoare, a colţilor, turnurilor, poliţelor şi pereţilor de piatră.
Având o înfățișare cu adevărat impunătoare, dată de masivitatea sa și dominând munții din jur, aidoma unei vechi piramide, Ceahlăul se zărește din mai multe părți ale Moldovei și Transilvaniei și este un munte impresionant cu istorie, spiritualitate, legende şi mister, despre care s-a scris mult în literatura română și în cea universală.
Cu numeroase atracții pentru turiști, Ceahlăul, muntele păstoritului și al rugăciunii, cu hram pe data de 6 august, Schimbarea la Față a Mântuitorului, este și singurul loc din lume unde se petrec două fenomene inedite: Umbra piramidei și Calea cerului, fenomene misterioase care apar în preajma acestei date.
Galerie foto:
Ceahlăul surprins în imagini video:
Scrie raspunsul tau!