Borca, un mic paradis montan din Neamț
Comuna Borca este ținutul care impresionează prin peisaje grandioase, locuri pline de semnificație istorică, prin tradiții, obiceiuri și oameni deosebiți. În vestul comunei, pe partea dreaptă a râului Bistrița, Munții Bistriței își desfășoară culmile împădurite, dominate de vârful Secu- 1201 m, Arșița – 1274 m, Bâtca Stejarului – 1337 m, Bușmeiul Mare – 1608 m, Grințieșul Mare – 1758 m, Între Borci – 1830 m și Budacu, cu înălțimea de 1859 m.
Regiune acoperită integral de conifere, cu o poziție pitorească și cu ape minerale sulfuroase, recunoscute pentru calitățile lor terapeutice, Borca are o configurație potrivită pentru o stațiune climaterică și pentru practicarea sporturilor de iarnă. Locurile sunt, atât iarna cât și vara, la fel de frumoase precum cele din Elveția, iar aerul tare de munte și peisajele unice sunt un remediu excelent pentru cei care caută odihnă și refugiu de la tumultul vieții de zi cu zi.
Galerie foto:
Cu un teritoriu care se extinde în extremitatea sudică a Munților Bistriței, aflați pe dreapta râului cu același nume și în cea mediană a munților Stânișoarei, pe partea stângă a râului, Borca se desfășoară între altitudinile absolute de 650 m, în albia majoră a Bistriței și 1859 m, în vârful Budacu din munții Bistriței. Altitudinea medie a munților Bistriței este de 1300-1500 m, culminând în Vârful Budacu (1859 m), cea mai mare altitudine din comuna Borca, dar și din întregul lanț al Munților Bistriței.
Monotonia interfluviilor este întreruptă de vârfuri cu aspect conic sau chiar stâncos, care oferă importante puncte de belvedere, până departe spre Munții Ceahlău, Rarău, Călimani și Rodnei.
Datorită poziției geografice și frumuseților naturale ale zonei montane, Borca dispune de potențialul dezvoltării unui domeniu schiabil, la cele mai ridicate standarde în domeniu. Proiectul se prefigurează a fi realizat într-un parteneriat între Consiliul Județean Neamț și Comuna Borca, dar și alături de întreprinzători privați care ar putea fi interesați să investească în zonă, cu toate facilitățile pentru turiștii pasionați de sporturile de iarnă, pentru amatori și profesioniști, un obiectiv de referință la nivel național și internațional, incluzând totodată puncte de alimentație publică, facilități de cazare, zone de relaxare și agrement.
Posibilități de cazare în zonă: https://www.viziteazaneamt.ro/cazare-neamt/cazare-zona-bicaz-brosteni/
Pensiunile din zonă oferă atât servicii de cazare și masă pe bază de produse locale pentru toate gusturile și preferințele, cât și facilități de relaxare precum terenuri de tenis, ciubăr, foișoare cu grătar, precum și alte activități în funcție de sărbători și anotimp.
Galerie foto:
Petrecerea unei zile la stână, unde turiștii pot savura un prânz ciobănesc, este cu siguranță o experiență inedită pentru cei care doresc o astfel de experiență.
O priveliște minunată și o masă copioasă cu preparate din pește veți găsi la Păstrăvăria Stegioara din Borca.
Scrie raspunsul tau!