Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Promovare Turistică, Sate nemțene
, , ,

Retro Disco Night, o inițiativă a tinerilor voluntari nemțeni

25 July 2024 0 Comentarii

Acțiunile și evenimentele organizate de un grup de tineri din comuna Borlești din Neamț devin punți de legătură între generații și de ajutor în comunitate.

Modul acestora de implicare, perseverența, reușitele și entuziasmul lor fac din acești tineri nemțeni exemple bune de urmat.

 

Vineri și sâmbătă, pe 26 și 27 iulie, în satul Nechit, va avea loc Retro Disco Night, un eveniment caritabil organizat de tinerii din Asociația NOI – Dezvoltare, Progres, Comunitate și care a ajuns la cea de-a patra ediție.

 

 

Ce își propun voluntarii nemțeni?

 

Să găsească soluții pentru problemele celor mai greu încercați semeni din comunitatea lor, iar la această ediție, tinerii organizează pentru nostalgici o petrecere pe muzica anilor ’80, ’90 și 2000, în aer liber, sub pădure, unde adună laolaltă elemente de decor menite să amintească de particularitățile acelor ani.

 

Dimensiunea caritabilă a proiectului Retro Disco Night constă în poveștile din spatele evenimentelor:

Asociația NOI – Dezvoltare, Progres, Comunitate își propune să strângă suma de 3500 euro, pentru Elena Maria Matei, o tânără mămică de 26 de ani, căreia i-a fost fost extirpată o tumoră de pe trunchiul cerebral. Elena Maria a fost diagnosticată și operată în martie anul acesta și a rămas, în urma operației, cu paralizie pe partea stângă, prin urmare tânăra întâmpină dificultăți locomotorii. Nu mai vede bine cu ochiul stâng și nu poate înghiți corespunzător. Elena Maria are nevoie de recuperare specializată pe care o poate primi la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia Iași. Planul terapeutic costă 14.000 de lei pentru două săptămâni. Din păcate, situația mamei nu este singura încercare a familiei. De sprijin are nevoie și Ianis-Adrian, băiețelul de 5 ani al tinerei mame, care necesită o a 2-a operație pe cord deschis la Târgu Mureș, suferind de Tetralogia Fallot.

Cei care vor să doneze o pot face direct în contul Asociației folosind următoarele date:

Nume: ASOCIATIA NOI
IBAN: RO72 RNCB 0196 1739 0462 0001
RNCBROBU

https://www.facebook.com/events/347188731041152

În cadrul evenimentului, Asociatia va pune la dispoziție un spațiu dedicat pentru împărtășirea ideilor, pentru discuții despre activitățile proiectului și unde se vor putea face donații.

 Tinerii voluntari nemțeni nu sunt singuri în demersurile lor. Parteneri le sunt Primăria Borlești și Consiliul Local Borlești, Asociația Valea Nechitului, iar la această ediție li s-au alăturat voluntarii Fundatiei Autonom, Cristian Codrescu Photos și mulți alți oameni de bine care salută inițiativele și activitățile lor.

 Programul ediției din acest an:

Vineri, 26 iulie, ora 18:00
– Activități pentru copii organizate de Lotus Academy Events
– Distracție pe ringul de dans

Sâmbătă, 27 iulie, ora 13:00
– Activități pentru copii și adolescenți organizate de Fundația Autonom
– Jocurile Copilariei (rummy, table, cărți, „rațele și vânătorii”, „țară, țară vrem ostași”, țările, elasticul, șotron)
– Activități pentru copii organizate de Lotus Academy Events
– Distracție pe ringul de dans

Atmosfera de petrecere și dans va fi întreținută și de preparate delicioase de la producătorii din zona Neamțului:

Caravana Turnul Berarilor și Carmangeria Codrul Boieresc, La Ciupercuțe, Pumpkin PhotoBooth, Maria Petrariu, Pun Dragoste & TimoVas, Lotus Academy, Capucin’s, Brasseria Gourmand, Bar Catalina, La Piți, Cuinart, Marul fermecat, Bubble Waffles, La Nea Costica, Aur Vegetal, Abstract Feels.

La cea de-a doua ediție Retro Disco Night, Asociatia NOI- Dezvoltare, Progres, Comunitate a luptat pentru cauza lui Sebastian Pricope, care suferă de Leucemie acută limfoblastică cu precursor B și pentru care a fost strânsă suma de1400 de euro din donații, în urma evenimentului. Ediția de anul trecut a reușit să adune suma de 2600 de euro (12,835 lei) pentru terapia specializată de care are nevoie Purcaru Mihai-Adrian, băiețelul de 6 ani din comunitate cu sindrom Down.

Din dragoste pentru comunitate

„Hai la Discotecă!” este îndemnul tinerilor care luptă alături de cei mai încercați semeni din comunitate, pentru că prin binele făcut se manifestă iubirea, iar binele cu bine se răsplătește.

Și așa cum spunea Cuviosul Sofian Boghiu: „Rostul omului pe pământ este să facă cât mai multă bucurie celuilalt. Orice bucurie făcută altuia se întoarce asupra ta. Dumnezeu nu rămâne dator niciodată. La fel, orice rău făcut altuia se întoarce asupra ta”.

Mândri de nemțenii noștri tineri și de alegerile lor!

https://www.facebook.com/AsociatiaNOI

Imagini de pe pagina organizatorilor de la edițiile trecute:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.