Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Expoziții, Meșteri populari, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Promovare Turistică
,

Târg Meșteșugăresc de Sfânta Marie Mare la Piatra-Neamț

7 August 2024 0 Comentarii

Pietrenii și turiștii se vor putea bucura, în acest weekend, de arta populară și de obiectele meșteșugite cu mult talent și har de meșterii populari care vor veni din zece județe pentru a duce mai departe tradițiile și cultura locală și a arăta lumii ce minunății pot face mâinile dibace.

Exponatele vor fi variate, iar vizitatorii vor putea achiziționa produse de ceramică, din lemn, piele, icoane, din industria casnică (măști, țesături, cusături, împletituri, podoabe), obiecte decorative din lut, conserve și dulciuri artizanale.

La acestă ediție, reprezentanții artei populare vor veni din Neamț, Iași, Suceava, Mureș, Harghita, Botoșani, Argeș, Vâlcea, Bihor și Prahova.

Târgul se va deschide vineri, 9 august, la ora 10. Artizanii vor putea fi găsiți în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț până duminică, 11 august, după-amiază.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și finanțat de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu administrația publică locală.

Imagini de la ediția trecută, foto credit: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț:

Ultimul eveniment desfășurat weekend-ul trecut, organizat tot de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și finanțat de Consiliul Județean Neamț, care a strâns un public numeros a fost Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul” ajuns la cea de-a XXV-a ediție care a impresionat, ca în fiecare an, prin spectacolul de sunete și culori și prin diversitatea culturală demonstrată de artiștii care au urcat pe scenă.

Festivalul și-a păstrat și la această ediție caracterul itinerant, dar a venit și cu un element de noutate, deschizându-și porțile într-un cadru inedit, în comuna Pângărați, în semn de respect și recunoaștere a valorii culturale din mediul rural:

Urmăriți un rezumat video al manifestării:

Pângărați, 1 august 2024,

A doua seară a festivalului a fost dedicată, în special, publicului din orașul Târgu Neamț, apoi evenimentul s-a desfășurat, pentru două seri de vis, la Piatra-Neamț.

Câteva selecții foto de la eveniment:

Pângărați, 1 august 2024

Târgu-Neamț, 2 august 2024

Piatra-Neamț, 3-4 august 2024

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul”, ediția a XXV-a, 1-4 august, poate fi urmărit integral, pe zile de desfășurare, pe canalul de youtube al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț:

https://www.youtube.com/@CentrulCulturalNeamt/videos

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.