Home » Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Promovare Turistică, Sate nemțene
, , ,

Frumuseți irezistibile în „necunoscuta Românie” de la Neamț

5 September 2024 0 Comentarii

După ce, de curând, un reportaj marca StirileProTV invita turiștii în Neamț să descopere „Necunoscuta Românie. Unde se află “muntele sfânt” și “scările care urcă spre cer”,

Observatornews.ro titrează:

Transfăgărăşanul are un rival. Drumul dintre Suceava şi Neamţ oferă privelişti care îţi taie răsuflarea şi urmează povestea unui roman celebru

Astfel, invitațiile celor două televiziuni îi poartă pe turiști în locuri deosebite, cu peisaje de vis.

Pe de o parte, este vorba de Drumul Talienilor, care leagă judeţele Suceava şi Neamţ și care a fost comparat cu Transfăgărăşanul prin frumusețea peisajelor care „îţi taie răsuflarea”, după cum scrie sursa citată mai sus Observatornews.ro , iar pe de altă parte Muntele Ceahlău, stațiunea Durău, plină de viață de la poalele masivului și lacul Izvorul Muntelui, supranumit și „marea dintre munți”. Deși frecventat anual de peste 80.000 de oameni, Ceahlăul este descries în reportajul realizat de ȘtirileProTV ca făcând parte din „necunoscuta României” din cauza lipsei unei autostrăzi în apropiere care să scurteze drumul turiștilor spre Neamț. Cu toate acestea, muntele sfânt al Moldovei cu aspectul său de cetate, cu locurile de taină, stâncile legendare și nu în ultimul rând cu scările de la Vârful Toaca care au devenit virale pe rețele de socializare și al căror impact vizual, împreună cu peisajele care se deschid de acolo, îi determină pe turiști să pornească la drum și chiar să se întoarcă de câte ori au ocazia.

De priveliști care îţi taie răsuflarea și care, de astă dată, urmează și povestea unui roman celebru, vei avea parte și dacă parcurgi Drumul Talienilor, asfaltat de curând pe porţiunea din judeţul Neamţ și lărgit de la trei la șase metri, pentru ca accesul să fie unul mai ușor.

 

Drumul care face legătura dintre Valea Moldovei şi Valea Bistriţei spune și povestea Vitoriei Lipan pentru că este totodată și traseul urmat de aceasta în căutarea soţului dispărut, în faimosul roman Baltagul, de Mihail Sadoveanu.

 Construcţia drumului a început în 1902, la ordinul Regelui Carol I cu meşteri aduși din Italia, cei mai pricepuţi de la acea vreme. Podeţele făcute de ei sunt considerate lucrări de artă şi vor fi păstrate pentru a fi admirate de turişti.

După reabilitarea și a segmentului care a mai rămas, din judeţul Suceava, Drumul Talienilor va prelua traficul dintre Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc și va face legătura dintre județele Neamț și Suceava, iar turismul va prinde contur și mai mult pentru că șoseaua va fi conectată şi cu viitoarea autostradă a Unirii.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.