Home » Alte evenimente

Înscrieri la clubul CODE Kids de la Biblioteca Județeană

25 November 2024 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț face înscrieri pentru clubul CODE Kids, adresat copiilor cu vârsta între 10 și 14 ani, care va continua funcționarea până în luna februarie 2025 inclusiv.

Înscrierile se fac, gratuit, la Centrul de Informare Comunitară al Bibliotecii Județene (telefon 023-211.524, interior 107, e-mail [email protected]), iar întâlnirile vor avea loc în fiecare miercuri, între orele 14:00 – 16:00.

În cadrul acestor cluburi, copiii învață programare, cu ajutorul unei programe bine stabilite pe durata a doi ani, pe nivel începător și ulterior avansat, desfășurând activități de Coding – programare de bază, de la zero, Arduino – robotică și tehnologie, Creare – proiecte IT, aplicații de telefon, editări video, jocuri, animații, Softskills – multe webinarii pe teme soft online, traininguri fizice în cluburi și Activități practice – construcții (pod, machete etc.) și alte activități pentru dezvoltarea competențelor digitale prin proiecte tehnologice.

Activitățile din program sunt desfășurate pe baza unor materiale solide în format scris, dar și tutoriale video, pregătite și puse la dispoziție periodic de către echipa tehnică CODE Kids.

Proiectul CODE Kids este derulat în parteneriat cu Fundația Progress și este oferit copiilor, pe care îi ajută să privească cu încredere în viitor, având certitudinea că vor fi printre cei norocoși, cei care își vor găsi un loc de muncă și vor avea șansa bunăstării. Unitățile care găzduiesc aceste cluburi la nivel național intră pe lista deschisă a colaboratorilor Fundației Progress, care încearcă în fiecare an să obțină echipamente IT necesare desfășurării activităților (calculatoare, laptopuri, tablete etc.), în funcție de sponsorizările obținute.

Programarea este o competență esențială pentru un copil care se pregătește să intre pe piața muncii în următorul deceniu. Studii ale Universității Oxford și ale Forumului Economic Mondial spun că tehnologia va afecta profund modul în care se va munci în viitor și ce tipuri de abilități sau domenii de activitate vor fi favorizate, ca urmare a unui val masiv de robotizare și automatizare.

Despre CODE Kids

Din 2017 Fundația Progress a inițiat, pilotat și rafinat învățarea programării pentru copiii de 10-14 ani din mediul rural folosind bibliotecile publice ca spații de învățare și bibliotecarii publici ca facilitatori ai învățării. Metodologia se bazează pe cercetările fundamentale ale lui Sugata Mitra – modelul SOLE – Self Organizing Learning Environment (Medii de învățare auto organizate), cunoscut și ca modelul Școala din cloud.

Doar în anul 2023, Fundația Progress a coordonat 227 de cluburi active de programare în bibliotecile publice, școli sau sedii de ONG-uri din localități rurale și mic urbane, în 40 de județe, iar 30 dintre cluburi în Republica Moldova. Aici au învățat bazele programării și câștigă competențe STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) aproximativ 10.000 de copii, pe două trepte de educație: începători și avansați, de la începutul programului și până în prezent.

Copiii din cluburile de începători reușesc în proporție de 80% să finalizeze activitățile principale CODE Kids. Astfel, top 10 copii au scris anii trecuți peste 50.000 de linii de cod. Copiii din grupele de avansați lucrează pe aplicațiile Scratch, Arduino și AppInventor.

Despre Fundația Progress

Fundația Progress este o organizație non guvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.