Organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ și finanțat de Consiliul Județean Neamț, Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare” se va desfășura în zona centrală a municipiului Piatra-Neamț, sâmbătă, 28 decembrie 2024, începând cu ora 16:00 și va include parada formaţiilor participante, urmată de spectacolul acestora, ora 17:00, pe scena amplasată în Piața Ștefan cel Mare.
Alaiul din paradă va fi deschis de Urșii de la Asău (județul Bacău), Fanfara lui Andrii (localitatea Zece Prăjini, județul Iași), Ceata de la Volovăț (județul Suceava) și …
Participări la târguri de turism și alte evenimente turistice, evenimente organizate de Consiliul Județean Neamț, calendarul evenimentelor
Trasee turistice montane, zone de agrement, stațiuni turistice, stațiuni balneoclimaterice, lacuri, tabere, ateliere, concursuri, spectacole, evenimente
Trasee turistice în județul Neamț, trasee turistice montane marcate în parcurile naționale: Ceahlău, Cheile Bicazului-Hășmaș, Vânători Neamț
S-au decernat premiile la Gala Turismului Descoperă Nord-Est, ediția a IX-a, 12 decembrie 2024:
New comer – premiul pentru locații/obiective/produse turistice noi/destinații turistice în ascensiune:
Zenzia Glamping Piatra-Neamț
Poem Rural Piatra-Neamț
DigitalAll – premiul pentru digitalizare în turism:
Parcul Natural Vânători Neamț
Inspire – premiul pentru antreprenorul/organizația/instituția ce reprezintă un model de bune practici:
Restaurantul Il Viaggio Piatra-Neamț
Organizația de Management al Destinației Locale Vânători-Neamț
Be our guest – premiul de excelență pentru servicii hoteliere – cel mai bun hotel de 4*:
Central Plaza Hotel Piatra-Neamț
Be our guest – premiul pentru promovarea patrimoniului gastronomic al Regiunii Nord-Est:
Asociația Valea Ozanei Târgu-Neamț
Restaurant …
Așa cum o face de câțiva ani, în luna decembrie Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț oferă publicului nemțean o salbă de spectacole muzicale și coregrafice, menite a ne pregăti întreaga comunitate să întâmpine cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Deschizători de drum vor fi elevii Școlii Populare de Artă, care, în a doua săptămână a lunii cunoscută în popor drept Undrea, vor oferi o serie de spectacole care se vor desfășura pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamț.
Astfel, joi, 12 decembrie, începând cu ora 17:00, …
12 decembrie 2024 este data la care celebrăm în acest an, în Municipiul Bacău, inițiativele din turismul nemțean alături de cele din Regiunea de Nord-Est a țării, o zonă deosebit de frumoasă și bogată care merită să fie descoperită de turiști.
Gala eveniment a bunelor practici, a bunelor exemple, initiative, proiecte, manifestări, activități din industria ospitalității a devenit un reper important în recunoașterea și dezvoltarea sectorului turistic din această parte a țării.
De nouă ani, oameni care reprezintă instituții publice și private, instituții din mediul academic, organizații și asociații care activează în …
La categoria Tărâmuri fermecate – Zone geografice sau localități cu un bogat tezaur de natură, istorie și tradiție propunerea noastră este:
Orașul Bicaz și împrejurimile sale
Situat în vestul județului Neamț, la poalele Masivului Ceahlău, pe malurile Bistriței, acolo unde se află barajul ce formează lacul Izvorul Muntelui, cel mai mare lac antropic amenajat pe râurile interioare din România, orașul Bicaz are în împrejurimi atracții naturale, peisaje deosebite, zone de interes turistic și agrement.
Photo credit: Visit Bicaz
Din localitatea Izvorul Muntelui, turiștii au posibilitatea să urce pe Muntele Ceahlău, considerat al doilea munte sfânt …
Povestea culinară a județului Neamț își invită călătorii la o incursiune fantastică, un tur al celor patru regiuni pitorești ale locului presărat cu povești și arome ce îmbină tradiția, ecoturismul și bucatele proaspete și delicioase. Fiecare oprire este menită să dezvăluie simțurile într-un mod unic și promite să ofere o experiență fabuloasă.
În inima acestei regiuni, la sud și vest de Târgu Neamț, vei pătrunde în Ținutul Zimbrului, o oază a ecoturismului situată în Parcul Natural Vânători Neamț. Aici, producătorii locali și operatorii de experiențe culinare îți oferă o gamă variată de …
Turiștii se pot orienta de acum mai bine într-o zonă deosebit de frumoasă din Neamț, unde peisajele îți taie răsuflarea.
De satul Trei Fântâni, situat la o altitudine de 900 de metri, la poalele Munților Hășmaș, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România, nu ai cum să nu te îndrăgostești chiar de la prima vizită pentru că peisajele sunt minunate. Dacă mai stai să descoperi și traseele montane și oamenii locului, simți că ai evadat complet din cotidian, într-o lume în care traiul este simplu și diferit de agitația …
Neamtul, acest tărâm ce dăinuie de veacuri în inima Moldovei, impresionează de fiecare dată cu măreţia Ceahlăului, neastâmpărul apelor Bistriţei, cu vechile ziduri muşatine, măiestria zugrăvelilor de la Agapia şi Durău, cu atmosfera evocatoare de la Humuleşti. O lume cu aură de legendă zugrăvită în nemuritoare pagini literare, căci autori fundamentali au scris cu măiestrie despre frumusețile acestor meleaguri, despre farmecul locurilor și al oamenilor de aici, din Neamț, lăsând în istoria literaturii opere esențiale: „Amintiri din copilărie”, „Baltagul”, „Pe drumuri de munte” sau „Adela”. Dacă amintim și de autorii …
Casa Bunicilor, sat Mitocul Bălan, comuna Crăcăoani
Muzeele etnografice sunt adevărate bijuterii și mărturii de iubire pentru tradițiile, folclorul și spiritualitatea locurilor și așa este și Muzeul Etnografic Casa Bunicilor din satul Mitocul Bălan, comuna Crăcăoani.
La poalele munților Stănișoarei, pe Valea Cracăului Alb, într-o zonă încărcată de tradiții și spiritualitate, Muzeul Casa Bunicilor înfățișează fumusețea și înțelepciunea oamenilor locului, și reprezintă un crâmpei din istoria, tradițiile și obiceiurile zonei, care astfel rămân vii în memoria localnicilor și a păstrătorilor de valori etnografice. Totodată, acestea devin izvor de cunoaștere pentru cei ce …