Durău Park, distracție pe zăpadă în stațiunea montană din Neamț
Fie vară, fie iarnă, Stațiunea montană Durău, situată chiar la poalele Muntelui Sfânt Ceahlău, este înconjurată de brazi și peisaje superbe și este vestită pentru oportunitățile pe care le oferă turiștilor.
Iarna, principala atracție pentru iubitorii sporturilor pe zăpadă este Durău Park.
Video:
Cu o lungime de 406 metri și o lățime de minimum 62 metri, o diferență de nivel de 35 metri și un grad mediu de dificultate, Durău Park este o pârtie ideală pentru săniuș și schi, atât pentru începători cât și pentru avansați. Pârtia a fost redeschisă în anul 2012 și are un sistem de teleski modernizat în decembrie 2018, având crose duble și o capacitate de transport de 1200 persoane/ oră. De asemenea, pârtia este prevăzută și cu un teleski pentru începători.Tot aici, o pârtie mai mică de 200 metri a fost special amenajată pentru copii, începători și pentru săniuș. Durău Park dispune și de un centru de închirieri, tunuri de zăpadă, iluminare nocturnă și monitori de schi pentru cei care doresc să învețe să practice acest sport.
Stațiunea Durău, fiind situată la o altitudine de peste 800 metri, strânge numeroși turiști care se pot bucura de sporturile de iarnă mai multe luni pe an, deoarece stratul de zăpadă este asigurat din decembrie și până în martie. În toată această perioadă, nici evenimentele pentru turiști nu sunt puține, concursuri de schi și săniuș, coborâri spectaculoase pe schiuri în slalom și în viteză, jocuri de lumini laser, focuri de artificii și muzică, cel mai renumit eveniment fiind Serbările Zăpezii care se desfășoară anual, de cele mai multe ori, în luna februarie.
Oferta de cazare este variată, astfel turiștii pot opta pentru pensiuni, moteluri și hoteluri de la 2 și până la 4 stele, acolo unde confortul, atitudinea ospitalieră și atmosfera sunt impecabile.
Stațiunea Durău este un loc special și preferat de turiști în tot timpul anului. De aici, pornesc două trasee spre platoul Muntelui Ceahlău, denumit și muntele rugăciunii și al păstoritului, singurul munte sfânt din țară cu hramul pe 6 august și al doilea din lumea creștină, după Muntele Athos. Nu puțini sunt cei care, odată ajunși pe Masivul Ceahlău, își doresc să revină curând, pentru că muntele fascinează prin frumusețea peisajelor, a locurilor și a stâncilor cu poveștile și legendele lor minunate. Totodată, Ceahlăul este renumit și pentru fenomenele sale misterioase Umbra Piramidei și Calea Cerului care apar mai ales în preajma zilei dedicate sărbătoririi muntelui, încă din vechime, de pe vremea dacilor, de peste 5.000 de ani și care sunt și astăzi urmărite și studiate de cercetători.
Iarna, în stațiunea Durău, peisajul este unul de basm care nu poate fi descris în cuvinte.
Scrie raspunsul tau!