Cascada Duras din Negulesti judetul Neamt
Ca sa ajungi la cascada Duras din Negulesti, judetul Neamt trebuie mai intai sa traversezi comuna Piatra Soimului, o comuna rasfirata in lungul paraielor Calu si Iapa. Din Piatra Neamt mergi cu masina pe drumul ce duce spre Bacau. La Roznov faci dreapta spre Tazlau iar apoi dupa primul pod imediat dreapta spre Piatra Soimului. Comuna Piatra Soimului este formata din satele Piatra Soimului, Negulesti, Luminis si Poieni si este situata in zona de contact a partii estice a Muntilor Tarcau cu depresiunea subcarpatica Cracau-Bistrita.
In comuna Piatra Soimului se afla si urmele cetatii de la Horodistea fapt care atesta continuitatea de locuire a acestei zone din neolitic si pana in vremea geto-dacilor. O alta destinatie importanta a comunei o reprezinta Statiunea balneo-climaterica Negulesti. Aceasta statiune este situata intr-o zona cu dealuri si coline impadurite de un pitoresc si farmec aparte.
Poze Cascada Duras – Negulesti, judetul Neamt
Din Statiunea Negulesti pleaca drumul spre Cascada Duras, o minicascada superba care prin feericul ei reprezinta o veritabila atractie turistica a zonei. Peisajul de aici este deosebit, atat paraul Iapa cat si paraul Calu au creat de-a lungul timpului vai transversale de o frumusete aparte data de alternanta in defileu a sectoarelor inguste cu cele largi depresionare. Totodata, malurile celor doua parauri sunt bine impadurite cu paduri salbatice si pitoresti, neexploatate inca.
Cascada Duras s-a format la 4,5 km in amonte de statiunea Negulesti, pe cursul superior al paraului Iapa. Drumul pleaca din fata statiunii si se continua pana la Ocolul Silvic Frasin unde este o bariera din lemn. De aici, dupa aproximativ 300 m pe partea stanga prin desisul crengilor de brad se zareste apa involburata a cascadei. Ca sa ajungi la cascada trebuie sa cobori o panta mai abrupta prin padure, apoi pe pietrele de langa parau poti inainta pana aproape de locul unde se varsa cascada.
De la cascada Duras poti sa continui pe drumul forestier si sa mai mergi aproximativ 2-3 km in aval pe munte unde s-a format Lacul Veselarul, un lac de baraj natural cu o suprafata de 3500 mp. Aici este locul unde fortele dezlantuite ale naturii au creat un peisaj unic, interesant si deosebit de frumos.
Scrie raspunsul tau!