Plimbare prin satul Bârnadu
După stâncile din Cheile Bicazului, satul Bârnadu se întinde pe culmea ce separă bazinele Şugăului şi Bardosului. Răsfirate şi aerisite, casele localnicilor sunt din lemn, acoperite cu şindrilă şi respectă arhitectura tradiţională a satelor de la munte din zona Moldovei.
Bârnadu, cu plaiuri întinse, tăiate de garduri, ulițe strâmte, cu vaci și oi care umblă nestingherite, este satul unde priveliștile sunt de vis și unde întâlnești ciobani bătrâni, adevărați aristocrați ai munților, ce știu bine seama la stâni și la toate celelalte treburi specifice satelor de munte.
Aşezat chiar deasupra cheilor înalte şi abrupte, Bârnadu este fără îndoială unul dintre cele mai pitorești cătune din Neamț, unde casele răzlețe par aruncate de o mână nevăzută pe dealuri și munți, livezi și grădini aninate pe pante repezi, cu fânețe și pășuni, toate acestea fiind legate între ele de un mănunchi de poteci și drumeaguri de căruțe.
Drumul, ce duce spre Bârnadu, pornește din Bicaz-Chei, iar la ieșirea din Bicaz-Chei spre Lacul Roșu, pe partea dreaptă se află un semn care anunță că mai sunt 8 km până la Valea Lapoș și încă 6 până în satul Bârnadu, drum care se ramifică după 4 km. Acolo, deasupra văii, se deschid priveliști către frumusețea Cheilor Șugăului, a Vârfului Criminişul şi a Vârfului Hăşmaşul Mare.
De vizitat:
Peștera Munticelu, Cheile Șugăului, Cheile Bicazului, Via Ferrata Astragalus
Scrie raspunsul tau!