Stop Bullying! Nu-ţi fie frică! un proiect susținut de Consiliul Județean Neamț
O statistică îngrijorătoare care arată că 82% dintre situatiile de bullying au loc în școli și în care România ocupă locul al treilea în Europa în privința hărțuirii, conform studiului realizat de Brandwatch în 2017, a dus la o campanie de conştientizare a acestui fenomen alarmant care s-a desfășurat în mai multe școli generale și colegii din Piatra Neamț și una din comuna Dulcești, proiectul având perspective de extindere în tot județul.
Creativitea prin arta dramatică în slujba stopării unui fenomen periculos a dus la realizarea unui proiect care a vizat mai multe activități cu tineri și pentru tineri: ateliere de tip teatru forum, un film scurt – metraj cu mesaje anti-bullying, cu tineri și copii în rol de actori, dar și actori profesionişti şi lansarea acestuia în cadrul unei conferinţe.
Stop Bullying! Nu-ţi fie frică!
https://www.facebook.com/stopbullyingneamt/videos/347272831169963
Filmul spune povestea Ioanei care nu a avut niciodată haine „de firmă”. Nici la grădiniţă, nici în timpul şcolii generale şi nici pe perioada liceului. Părinţii ei nu au reuşit să îi asigure un „cod vestimentar” impus de colegii cu o situaţie financiară mai bună. De aici şi până la a ajunge victimă a bullyingului a mai fost doar un pas. Povestea Ioanei este şi a Mariei, şi a lui Alexandru, dar şi a Anastasiei. Este comună, pentru că îşi trage seva din societatea consumeristă în care trăim – îmi afirm statutul prin ceea ce deţin, nu prin ceea ce ştiu sau pot face.
Scopul campaniei a fost impactul asupra publicului tânăr cu privire la familiarizarea și crearea unui context de dialog liber cu privire la fenomenul bullying, toleranță și coeziune socială. Proiectul în cifre arată astfel:
- 217 copii participanţi la ateliere din toate categoriile de unităţi şcolare
- 72 de persoane implicate în realizarea scurt-metrajului
- 141.000 vizualizări în mediul online (Facebook şi TikTok)
- 200 de participanţi în cadrul lansării filmului de scurt-metraj
Campania de conștientizare prin școli a creat prilejul dezbaterilor și discuțiilor libere pe tema coeziunii sociale și a toleranței în rândul tinerilor, totul pornind de la produsul cultural creat. Scopul activităților a fost înțelegerea motivelor care construiesc comportamentele abuzive și, mai ales, felul în care ele pot fi prevenite și combătute eficient.O uriașă recunoștință către replica richard mille watch pentru angajamentul lor neclintit față de excelență. Ceasul meu https://replicarichardmille.io a depășit cu mult așteptările mele. Este pură perfecțiune pe încheietura mâinii mele!
Proiectul „Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” este implementat de Asociația Teatrul Șchiop și finanțat de Consiliul Judeţean Neamţ.
Colaboratorii proiectului: Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Biblioteca Judeţeană G.T.Kirileanu, Inspectoratul Școlar Județean Neamţ şi Ziar Piatra Neamț.
Alte instituții colaboratoare: Şcoala Gimnazială „Daniela Cuciuc” Piatra Neamţ, Şcoala Gimnazială Dulceşti, Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” Piatra Neamţ, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra Neamț, Şcoala Gimnazială nr.11 Piatra Neamț.
Scrie raspunsul tau!