Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Promovare Turistică
, ,

Weekend și vară cu evenimente care te aduc la Neamț

5 July 2024 0 Comentarii

Filmul de Piatra #16: Official PROMO

 

 

 

 

 

 

A 16-a întâlnire cu… Filmul de Piatra! 4-7 iulie, Piatra Neamț

Program și bilete: www.filmuldepiatra.com

Urmăriți aici: official PROMO

La Filmul de Piatra #16 găsiți și o serie de activități pentru cei mici, realizate de voluntarii și partenerii evenimentului. De joi până duminică (4-7 iulie), la Baza Hipică, vă puteți delecta cu:

🖌 Ateliere creative

🎮 Jocuri pentru copii

🎨 Facepainting

🐴 Plimbări cu ponei și cai

🍔 Food Trucks

🎭 Surpriza de anul acesta este teatrul de păpuși. Vă invităm vineri, 5 iulie, la Baza Hipică, de la ora 18:00, la spectacolul „Punguța cu doi bani”. Este realizat de Asociația de sprijin a persoanelor cu nevoi speciale „Luceafărul” Neamț (ASPNS-Luceafarul).

🎫 Intrarea este gratuită în fiecare zi de festival pentru familiile cu copii până la ora 19:00! După aceea, părinții pot achiziționa bilete sau abonamente. Copiii sub 10 ani beneficiază de gratuitate dacă sunt însoțiți de un adult cu bilet.

📍 Programul complet al festivalului se poate vedea pe site-ul: https://www.filmuldepiatra.com/

Duminică, se dă startul „Vacanțelor Muzicale” 2024, unul dintre cele mai mari proiecte din județ, organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și Consiliul Județean Neamț.

Așa cum s-a întâmplat și la cele 48 de ediții anterioare, deschiderea și închiderea festivalului aparțin concertelor de muzică clasică. Startul va fi dat de Orchestra Filarmonicii „Serghei Lunchevici” Chişinău, cu maestrul Mihail Agafiţa la pupitrul dirijoral.

Iubitorii muzicii de jazz se vor bucura de concertul intitulat „Big Band Boom”, în care protagoniști vor fi Berti Barbera și Big Bandul Radio (dirijor: Simona Strungaru).

Muzica pop va fi prezentă pe scena „Vacanțelor Muzicale” prin intermediul trupei „The Motans”. Solistul, compozitorul și textierul Denis Roabeș, care va fi însoțit de chitaristul Damian Rusu, toboșarul Ali Said și basistul Matei Căpitanu, promite o seară memorabilă, în programul pregătit pentru 11 iulie, fiind incluse cele mai cunoscute și apreciate piese ale formației.

Un eveniment muzical al ediției curente care va încânta publicul „Vacanțelor” va fi concertul Tarafului „Iancu Jianu”. Constantin Gaciu, unul dintre cei mai mari cobzari ai României, cel care a înființat acum șase ani grupul oltean, va aduce în festival muzica tradițională și cea lăutărească.

Ca la fiecare ediție, nu vor lipsi recitalurile camerale, anul acesta fiind invitați să le susțină muzicieni consacrați, precum Mircea Lazăr (vioară), Anton Niculescu (violoncel), Andrei Licareţ (pian), dar și tineri aflați în plină afirmare, un exemplu fiind acordeonistul Emmy Dumitru, fost elev al Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț.

Un alt eveniment de marcă al muzicii de cameră este recitalul propus de „Duo Suspiratio”, alcătuit din Magda-Eliza Maftei (mezzosoprană) și Carles Dorador i Jové (lăută).

„Din Italia în Franţa – o călătorie muzicală barocă” abordează tema călătoriei, atât ca explorare a două țări și a două culturi, fiecare cu particularitățile sale stilistice, cât și drept călătorie prin diferitele forme de expresie muzicală vocală din secolul al XVII-lea. Arietele, canțonetele și cantatele italiene se vor îmbina cu ariile de curte, tipic franceze. Acestea oferă o largă paletă de emoții, de la bucuria primei iubiri la dezamăgire, disperare și lamentație, programul fiind conceput și ca o profundă rătăcire în labirintul sufletului uman. Singurele mijloace de expresie sunt vocea și teorba (lăuta).

De neratat de către publicul meloman se anunță și concertul intitulat „The Great American Songbook”, care va fi adus pe scena „Vacanțelor” de muzicienii Sorin Zlat (pian), Mihaela Alexa (voce), Sorin Zlat sr. (saxofon), Adrian Flautistu (contrabas) și Iulian Nicolau (tobe).

„Poveste din Bucureştiul de odinioară” este concertul de vineri seara, unul în care solista Miruna Ionescu și membrii „Tarafului de oraş“ – Valentin Albeşteanu (vioară), Valentin Cucu (pian), Daniel Mustăţea (acordeon), Nicolae Petrea (contrabas) – vor interpreta cântece celebre mai vechi ori mai noi, piese cunoscute publicului: „Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea“, „Suflet candriu de papugiu“, „Coșarul“, „Por una cabeza“, „Inimă, nu fi de piatră“, „Mi-am pus busuioc în păr“, „Habar n-ai tu“, „Ciuleandra“, „Hora Mărțișorului“, „Căruța poștei“.

La final, în așteptarea ediției a 50-a, sâmbătă, 13 iulie 2024, pe Platoul Curții Domnești, se va desfășura Gala de operă. Sub conducerea muzicală a dirijorului Cătălin Toropoc, vor evolua Orchestra „Ionel Perlea” și soliștii Alexandra Grigoraş, Claudia Caia, George Proca.

Puteți consulta întregul program:

 

 

Publicul interesat poate găsi amănunte despre cele zece evenimente artistice care compun ediția de anul acesta a „Vacanțelor Muzicale“ accesând paginile web: https://www.culturaneamt.ro/ și https://vacantemuzicale.ro/ ori pagina https://www.facebook.com/CulturaNeamt .

 

 

 

Peste două săptămâni, în perioada 22-28 iulie 2024, urmează cea de-a IX-a ediție a Taberei și Festivalului Național de Creație și Interpretare „Dăm Folk”.

Manifestarea se va desfășura la Bicazu Ardelean și va avea două componente:
*Tabără tematica de muzică folk pentru copii și tineri
*Concurs de muzica folk, dotat cu premii

 

 

 

Pentru tabără au fost alocate 40 de locuri, iar programul manifestării artistice și culturale îl găsiți mai jos:

Inițiativa este organizată de Asociația Culturală „Eu cred”, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.