Ghid Turistic al oraşului Piatra Neamţ
Turismul în Piatra Neamţ, Judeţul Neamţ este în continuă creştere de la an la an. Posibilităţile de agrement, vizitele la muzee şi mânăstiri şi plimbările cu Telegondola fac din Piatra Neamţ, această Perlă a Moldovei, o destinaţie turistică ideală pentru un sejur de câteva nopţi.
Investiţiile turistice din Piatra Neamţ, concretizate în Telegondolă, ştrandul din Complexul „Peste Vale”, pârtia de schi de pe Cozla şi viitorul Complex de pe dealul Cozla au transformat acest mic orăşel de munte într-o atracţie turistică frecventată de turişti din toată ţara.
Acest scurt ghid turistic al oraşului Piatra Neamţ include prezentarea succintă a atracţiilor turistice cu caracter cultural, a mânăstirilor din apropierea oraşului, a posibilităţilor de agrement şi o evidenţă a pensiunilor din Piatra Neamţ.
Agrement la Piatra Neamţ
Turiştii care vizitează oraşul Piatra Neamţ au mai multe variante de a petrece în mod plăcut ziua.
Telegondola din Piatra Neamţ oferă o imagine panoramică asupra oraşului. Turiştii pot admira muntele Ceahlău, dealul Bâtca Doamnei, lacul Bâtca Doamnei şi Curtea Domnească din Piatra Neamţ, pentru a enumera doar cele mai importante atracţii turistice. Staţia de plecare a telegondolei se află in faţa gării.
Pârtia Cozla oferă, în sezonul de iarnă, posibilitatea practicării sporturilor specifice: schi şi snowboarding. Aici este şi locul unde în fiecare an, în luna februarie, se desfaşoara şi Festivalul „Piatra pe Zăpadă”.
Ştrandul din Complexul „Peste Vale” este o oază de răcoare şi relaxare pe timpul verii. Turişti din toată zona Moldovei şi din toată ţara sunt prezenţi în fiecare weekend la Piatra Neamţ, pentru a petrece câteva zile de relaxare, la aer curat, departe de stresul cotidian.
Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu”, din cadrul Complexului „Peste Vale” organizează concursuri de călărie de talie mondiala şi oferă celor interesaţi posibilitatea de a urma cursuri de călărie.
Muzee şi Case Memoriale în Piatra Neamţ
Centrul vechi al oraşului Piatra Neamţ este reprezentat de Curtea Domnească, împreună cu Turnul lui Ştefan cel Mare şi Biserica Sf Ioan Botezatorul. În această locaţie sunt şi următoarele muzee: Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.
Cel mai cunoscut muzeu din Piatra Neamţ este Muzeul de Istorie şi Arheologie, situat în Piaţa Mihail Kogălniceanu şi a cărui expoziţie prezintă istoria locuitorilor din zona Judeţului Neamţ din cele mai vechi timpuri şi până astăzi.
Pentru o incursiune în lumea lui Calistrat Hogaş, turistul poate vizita casa memorială a scriitorului. Înăuntru timpul a stat în loc: lucruri vechi, cărţi, pistoalele nelipsite din călătoriile scriitorului pe munte, mobilă, poze şi obiecte de uz casnic. Apoi, puteţi face o vizită la muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra Neamţ unde puteţi vedea o colecţie de peşti fosilieri unică în lume.
Mânăstiri din apropierea oraşului Piatra Neamţ
Odată ajunşi în Piatra Neamţ, nu puteţi pleca fără o vizită la câteva mânăstiri din zonă. Mânăstirea Bistriţa este situată la câţiva km de la ieşirea din Piatra Neamţ spre Bicaz. Această mânăstire este una din cele mai vechi din Judeţul Neamţ şi tot aici este şi mormântul domnitorului Alexandru cel Bun şi Icoana Sf Ana de o valoare religioasă şi istorică inestimabilă.
Mânăstirea Pângăraţi, situată în comuna Pângăraţi, este cunoscută pentru arhitectura unică a bisericii vechi, unde sunt construite două biserici suprapuse, în aceeaşi clădire. În comuna Pângăraţi puteţi să vă opriţi şi pe malul lacului Pângăraţi, pentru a admira lebedele, în perioada de iarnă.
Vă invităm, prin intermediul acestui ghid turistic, să veniţi la Piatra Neamţ, să vizitaţi muzeele şi mânăstirile, să faceţi o plimbare cu Telegondola şi să vă bucuraţi de pârtia Cozla, iarna, sau de ştrandul din Complexul „Peste Vale” pe timp de vară.
Perla MOLDOVEI nu se dezminte. Sa avem grija de frumusetile pe care le avem .
Scrie raspunsul tau!