Expoziţie de Cartofilie la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra-Neamţ
Cu ocazia celei de a XVIII-a ediţie a Simpozionului Naţional de Cartofilie a fost vernisată la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra-Neamţ o Expoziţie de cartofilie. Alături de ea a avut loc şi lansarea cărţii “Monografie cartofilă Piatra-Neamţ”, semnată de Sergiu Găbureac.
Expoziţia de cartofile de la muzeu cuprinde 176 de cărţi poştale care înfăţisează oraşul Piatra-Neamţ precum şi alte locuri din Neamţ, dar şi alte câteva sute de cărţi poştale cu tematică diferiă. Câteva dintre acestea sunt reunite sub titlul „Drapele şi monede” pentru că reflectă şi realitatea.
O realitate în care pe de o parte toată lumea aleargă după bani, iar pe de altă parte reprezentanţii unor ţări au anunţat că intenţionează să schimbe culorile drapelului pentru a nu se confunda cu cel al României. Expoziţia mai reuneste şi cărţi poştale care prezintă diferite episoade din istoria României, oameni politici şi diferite locuri.
Această expoziţie este o selectie a expoziţiei artistului Ianis Strupulis, adusă în România în 1989 la invitatia profesorului de istorie, Victor Macarie. Artistul Ianis Strupulis este un enciclopedist prin tematica pe care o abordează, un om cu o gândire largă având în vedere că în expoziţia sa sunt şi monede cu scriitori, medici, pictori şi sculptori, fiind totodată şi autorul machetei monedei naţionale a Letoniei.
Expozitie Cartofilie Piatra Neamt, judetul Neamt
Cei care vor vizita Expoziţia de cartofile vor avea ocazia să vadă moneda cu chipul lui Eminescu ce a fost realizată în anul 1889, imediat după moartea poetului, dar şi ultima monedă cu Luceafărul poeziei romăneşti care a fost făcută anul trecut într-o localitate de lângă Timişoara.
Scrie raspunsul tau!