Festivalul de datini şi obicieuri „Steaua sus răsare” 2011
Vineri, 23 decembrie 2011, începând cu ora 10.00 va avea loc cea de-a a 43-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare”. Acest festival a devenit o manifestare tradiţională care evocă obiceiuri străvechi legate de perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.
De peste patru decenii la acest festival se reunesc cele mai importante formaţii din zone cu tradiţie folclorică îndelungată. La această ediţie vor fi prezente 16 formaţii din judeţele Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi Argeş care duc repertoriul tradiţional specific acestei perioade de reînoire a timpului. Formaţiile care vor face parada sunt: „Căiuţii” din Tudora–Botoşani, „Sumanarii” de la Trifeşti-Neamţ, „Cerbul şi ursul” din Cepleniţa–Iaşi, „Urşii giroveni” din Girov-Neamţ, „Datina” de la Breaza–Suceava, „Alaiul de datini şi obiceiuri” din Taşca–Neamţ, Ansamblul de dansuri şi obiceiuri tradiţionale din Tazlău–Neamţ, „Alaiul de datini şi obiceiuri” din Răuceşti–Neamţ, Alaiul de datini şi obiceiuri „Mioriţa” din Piatra Şoimului-Neamţ, „Izvoarele Borcutului” din Borca-Neamţ, „Arnăuţii” din Văratec-Neamţ, Ansamblul folcloric „Bratia” din Vlădeşti-Argeş, Ansamblul de datini şi obiceiuri din Ştefan cel Mare-Neamţ, „Muguraşii Mărginenilor” din Mărgineni-Neamţ, Grupul de datini şi obiceiuri din Târgu-Frumos-Iaşi şi Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.
Festivalul Steaua sus rasare 2011, judetul Neamt
Traseul pe care se desfăşura parada formaţiilor este următorul: Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Bulevardul Mihai Eminescu – Hotelul Ceahlău – Piaţa Ştefan cel Mare. La sfârşitul paradei de datini şi obiceiuri, formaţiile vor susţine un spectacol în Piaţa Ştefan cel Mare.
Scrie raspunsul tau!