De Paşte la mănăstirile din Ţinutul Neamţului
Paștele, sărbătoare luminii și a căldurii sufletești se așterne ușor şi în acest an peste Ţinutul Neamţului, un loc binecuvântat din care nu lipseşte nici un ingredient pentru ca totul să fie așa cum trebuie. Poate mai mult decât gustarea bucatelor atent pregătite după reţete tradiţionale, creștinii așteaptă Paștele pentru noapte dedicată Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Mulţi români preferă să-şi petreacă noaptea de Paşte, cea mai importantă sărbătoare a ortodocşilor, în locuri unde se pot cufunda în spiritualitate şi în rugăciune. Astfel, cei care vor să-şi petreacă noaptea de Înviere într-unul din locaşurile de cult din Ţinutul Neamţului pot merge la una din frumoasele mănăstiri sau la schiturile din judeţ.
Slujba de înviere se va ţine în biserica fiecărei mănăstiri sau schit , iar preoţii îi aşteaptă cu drag pe credincioşi. Dacă pelerinii vor să stea mai multe zile pe aceste frumoase meleaguri pot opta pentru cazarea oferită de aceste locaşe monahale. În cazul în care toate locurile pe care le pun mănăstirile la dispoziţia credincioşilor sunt ocupate, mai rămâne opţiunea de a vă caza la pensiunile, cabanele sau motelurile situate în zonă.
Mai sunt câteva zile până la Paşte şi deşi în multe dintre aceste locuri este o atmosferă de smerenie şi de rugăciune se simte totuşi forfota ultimelor pregătiri pentru primirea turiştilor.
Chiar dacă participă la toate rânduielile bisericeşti specifice Săptămânii Patimilor, călugării şi măicuţele fac ultimele pregătiri în ceea ce priveşte curăţenia, la care se adaugă şi pregătirea mâncărurilor tradiţionale. După specificul mănăstirilor, dar şi al acestei sărbători, credincioşii vor fi întâmpinaţi cu pască, ouă roşii, cozonac şi alte bucate tradiţionale.
Tradiţiile, peisajele superbe, precum şi numeroasele obiective turistice sunt atuurile care atrag in fiecare an tot mai mulţi pelerini din întreaga ţară spre locaşurile de cult din Ţinutul Neamţului.
Scrie raspunsul tau!