Traseu in Parcul National Ceahlau – Cascada Duruitoarea
Traseul complet duce pana la cabana Dochia, pe marcajul cruce rosie pe fond alb. Iata lista punctelor intermediare si cateva informatii suplimentare:
Durau (800 m) – Poiana lui Steofan – In Viezuri (1200 m) – Cascada Duruitoarea (1210 m) – Polita Scaius (1400 m) – Piciorul Schiop (1780 m) – Cabana Dochia (1750 m)
Diferenta de altitudine este de 995 m iar lungimea traseului este de 7,5 km. Timpul aproximativ de parcurgere al traseului este de 4 – 5 ore. Iarna traseul este accesibil numai pana la cascada Duruitoarea.
Din fata Manastirii Durau se urmeaza drumul asfaltat pana la punctul de Salvamont. Aici se achita taxa de intrare in Parcul National Ceahlau, de 2 lei de persoana. Tot de aici puteti lua si un pliant cu toate traseele amenajate in Ceahlau precum si cateva sfaturi de la salvamontisti. De aici se urmareste indicatorul. Pana la cascada se face cam 2 ore si 30 minute.
La km 19 traversezi soseaua ce leaga Izvorul Muntelui de Durau. De aici urcusul se accentueaza. Poteca este larga iar padurea rara. Din loc in loc vei intalni cateva puncte de popas amenajate cu banci si mese. Dupa o ora de urcat ajungi in prima poiana, Poiana lui Steofan. Partea cea mai grea a traseului a trecut.
La inceputul secolului brazii din aceasta poiana lipseau iar stancile muntelui erau vizibile in toata splendoarea lor. La iesirea din poiana intalnesti drumul care vine de la Cabana Fantanele. De aici poteca urca si coboara domol. Pe ultima portiune vei avea parte totusi de o coborare mai abrupta.
La un moment dat vei intalni paraul Rupturi. Nu mai este mult pana la cascada. Urci pe langa parau si mai intalnesti cateva mese de popas dar la nici 5 minute de mers este cascada. Caderea de apa in doua trepte este impresionanta. Inaltimea de 25 de m de la care cade apa face ca zgomotul cascadei sa fie auzit cu mult inainte de a ajunge langa ea.
Poteca isi continua drumul prin stanga cascadei si urca abrupt. Administratia parcului a amenajat aceasta portiune extrem de periculoasa cu trepte si balustrade din lemn. Iarna traseul se opreste aici. De la cascada va puteti intoarce in statiune sau va puteti continua ascensiunea spre cabana Dochia.
Desi este un traseu destul de solicitant finalitatea este una spectaculoasa. Imaginea cascadei Duruitoarea impresioneaza din prima iar timpul trece pe nesimtite. E momentul sa te intorci in statiune cu o amintire placuta si cu o doza consistenta de optimism si buna dispozitie.
Poze Neamt: Cascada Duruitoarea
Click pentru a vedea versiunea mare a imaginilor
Ceahlaul este muntele meu de suflet! Aerul foarte curat,mirosul de
brad,traseele accesibile,spectaculozitatea muntelui,ma determina sa
revin,iar si iar.Ultima data,am fost iarna.Am avut ceva polei,de la cabana Fantanele,pana la statia meteo,dar feeria muntelui ne-a facut sa uitam de febra musculara si de oboseala.Fiecare pas si-a luat tributul de frumusete.Brazii aveau multa promoroaca pe ei,erau superbi;am vazut capre negre ,pe stanci;am mancat si am baut vin fiert, la cabana Dochia.
Very quickly this web page will be famous among all blogging viewers,
due to it’s pleasant articles
traseu recomandat pentru a ajunge la cascada, gasiti aici: Traseu in Parcul National Ceahlau – Cascada Duruitoarea. Traseul complet duce pana la cabana Dochia, pe marcajul cruce rosie pe fond alb. Durau (800 m).
taxa e de 5 lei si iti si un pliant cu harta, traseul l-am facut in 2 ore cu tot cu opriri(3 opriri)peisajul nu e ceva de vis cand ajungi la cascada. in schimb cascada are 25 de m si e in 2 trepte .zgomortul cascadei nu se aude chiar asa de departe si poiana dupa o ora de mers se numeste “Poiana Viezuri”.Apa e rece si cristalina si fff buna de baut in caz ca ai ramas fara oricum se merita sa iti potolesti setea si chiar daca ai apa la tine.traseul este marcat proaspat toate semnele se vad.data viitoare sper sa ajung la cabana sau la toaca.in rest numai de bine
Scrie raspunsul tau!
Primeşte articolele noastre pe e-mail
Călătorie în Țara Zimbrului
Turism în Judeţul Neamţ – Tur virtual 360º
Călătorie virtuală în Neamţ
Contactează-ne pe reţelele sociale
Pentru detalii, vă rugăm accesaţi
ROMANIA EDEN.travel
Categorii de articole
Descoperă Judeţul Neamţ!!
Toate drepturile de proprietate asupra conţinutului paginii web (texte, imagini, fotografii, video, audio, grafică și orice alt conținut furnizat pe această pagină web, inclusiv selecţia, coordonarea și aranjarea acestui conținut) aparțin Consiliului Județean Neamț. Vizitatorilor le este interzisă copierea, reproducerea, modificarea, distribuirea, afișarea sau retransmiterea oricărei părţi din conținutul acestei pagini web, în scopuri comerciale. Vizitatorii pot utiliza pagina web și conținutul acesteia doar în scopuri de informare. Orice altă utilizare este strict interzisă fără acordul prealabil scris al proprietarului, Consiliul Județean Neamț.
Log in | Entries (RSS) | Comments (RSS)