Home » Agrement, Circuite turistice, Promovare Turistică
,

Traseu Turistic Targu Neamt – Manastirea Neamt

28 December 2009 0 Comentarii

traseu-targu-neamt-manastirea-neamtTargu Neamt – Cetatea Neamt – Casa memoriala Veronica Micle – Muzeul de istorie si etnografie Targu Neamt – Casa memoriala Ion Creanga – Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda” – Manastirea Neamt – Casa memoriala Visarion Puiu si Muzeul Mihail Sadoveanu – Schitul Vovidenia.

Un circuit de o zi din Targu Neamt prin imprejurimi asemenea unei excursii de explorare a minunatului tinut unde a copilarit Ion Creanga si a domnit Stefan cel Mare  reprezinta o adevarata provocare pentru turistul care vrea sa descopere o parte din frumusetile, traditiile si cultura neamului moldovenesc. Plecare se face din orasul Targu Neamt spre drumul care duce la Cetatea Neamt una dintre cele mai bine intarite cetati de care a dispus statul medieval moldovenesc. Asezata pe varful cel mai inalt al Culmii Plesului, cetatea – monument medieval exceptional din Romania, vegheaza parca si astazi orasul Targu Neamt, rezistand de-a lungul secolelor numeroaselor evenimente la care a fost supusa.

Urmatorul loc unde trebuie sa opresti cand te intorci de la cetate in oras este Casa Memoriala Veronica Micle consacrata vietii si activitatii literare a muzei poetului nostru national, Mihai Eminescu, cu obiecte si documente care au apartinut acesteia. Vizavi de acest obiectiv putem vizita Muzeul de istorie si etnografie Targu Neamt care functioneaza in cladirea unde a fost Scoala Domneasca la care au invatat Ion Creanga si Vasile Conta si in care putem descoperi traditiile si istoria acestor locuri.

Vizualizare Traseu prin Google Maps

Apoi, tot in oras iti iese in cale Casa memoriala Ion Creanga un tipic monument de arhitectura populara unde s-a nascut si a copilarit cel mai mare povestitor roman. De aici, plecam sa cunoastem locurile descrise atat de frumos in povestile lui Ion Creanga. Mergand pe malul Ozanei “cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul” urmand drumul national DN 15 vom intalni drumul care ne duce la Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda” si la Manastirea Neamt. Rezervatia, reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale judetului si este catalogata ca fiind una dintre cele mai mari rezervatii exclusive zimbrilor din Europa. Pe langa exemplarele de zimbri se mai pot intalni: cerbi carpatini, cerbi lopatari, capriori, vulpi, bursuc, iepuri, ursi, lupi si specii de avifauna.

Urmeaza Manastirea Neamt, declarata cea mai veche si insemnata asezare monahala din Moldova, fiind denumita si “Ierusalimul Ortodoxiei Romane”, unde se afla si cea mai veche biblioteca manastireasca avand o contributie deosebita la dezvoltarea culturii si artei romanesti medievale.

In apropierea Manastirii Neamt putem vizita si Casa memoriala Visarion Puiu – Muzeul Mihail Sadoveanu care functioneaza in cladirea care a fost construita de Mitropolitul Bucovinei Visarion Puiu, iar expozitia pastreaza ambianta de epoca si cuprinde obiecte care au apartinut scriitorului Mihail Sadoveanu. Alaturi de acest obiectiv intalnim Schitul Vovidenia care a mai fost denumit si “Altarul din Poiana Linistii”, aici fiind locul de intalnire si traire duhovniceasca a mai multor calugari.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.